Simona Ionescu / Redactor Șef

Apropiații dau detalii despre moartea soției lui Nicolae Botgros

Apropiații dau detalii despre moartea soției lui Nicolae Botgros
Vestea morții Lidia Bejenaru, soția maestrului Nicolae Botgros, a șocat pe toată lumea. Ce spun prietenii familiei.

A trecut prin grele suferințe și inima marii doamne a folclorului basarabean Lidia Bejenaru, soția dirijorului Nicolae Botgros, a cedat.

Apropiații dau detalii despre moartea soției lui Nicolae Botgros

La scurt timp după vestea tristă legată de moartea Lidiei Benejaru, fiul acesteia, Corneliu Botgros, a dat primele declarații sfâșietoare. Acesta a mărturisit că mama sa a trecut prin multe încercări în ultimii ani, care au slăbit-o și i-au grăbit sfârșitul. Recent, ea fusese diagnosticată cu cancer la colon și a fost operată de mai multe ori.

„A avut probleme la colon, cancer, și în urma operațiilor nu și-a mai revenit, nu știu exact cauza, probabil inima. Ea a fost operată de trei ori timp de o săptămână”, a spus Corneliu Botgros, la un post de televiziune.

„Și-a încheiat spectacolul vieții aici, pe pământ”

Vestea pierderii Lidiei Bejenaru a venit ca un trăsnet pentru persoanele care au cunoscut-o pe cântăreața de muzică populară din Republica Moldova. Andrei Locoman, directorul general ,,Moldova-Concert”, a fost cel care a făcut publică vestea morții acesteia.

„ Ziua de 26 iulie va rămâne o zi tristă în muzica populară. Lidia Bejenaru-Botgros, solistă de o viață a Orchesrtei Naționale de muzică populară ,,Lăutarii” și-a încheiat spectacolul vieții aici, pe pământ. S-a retras în culisele veșniciei, dar va fi petrecută cu aplauze și flori, așa cum era și întâmpinată de admiratorii săi pe marile scene timp de 45 de ani”, a spus Andrei Locoman.

Marcel Pavel, sfâșiat de durere

Printre cei care plâng plecarea Lidiei se numără și cântăreața Daniela Ploia, prietenă de familie.  „Am avut onoarea să stăm la povești mult în noaptea nunții maestrului Aurel Blondea, unde dânsa și maestrul Botgros au fost nași. O femeie cu un suflet cât un munte, carismatică, de n-ai fi zis că o macină ceva! A avut două intervenții la colon și era în comă de trei zile. A făcut hemoragie și a murit. Păcat, mare păcat! Maestrul chiar suferă, deși lumea îl judecă!”, a spus aceasta.

Și Marcel Pavel a postat un mesaj dureros pe contul său de socializare: „Cumătra noastră dragă Lidia Băjenaru Botgros (soția maestrului Nicolae Botgros), a plecat la stele! Odihnească-se în pace!”.

La rândul ei, prietena și colega lui Nicolae Botgros, Iuliana Tudor a rămas înmărmurită de durere. “S-a stins din viață Lidia Bejenaru Botgros! Sincere condoleanțe familiei!”, a fost mesajul acesteia pe Instagram.

Sursă foto: cancan, libertatea

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre