Exclusiv. Moartea soției lui Nicolae Botgros are în spate o poveste dureroasă

Exclusiv. Moartea soției lui Nicolae Botgros are în spate o poveste dureroasă
Lidia Bejenaru Botgros, soția maestrului Nicolae Botgros, s-a stins din viață la vârsta de 68 de ani. Povestea ei de viață a fost ca un scenariu de film.

E doliu în lumea muzicii populare românești de la noi și de peste Prut, a murit o mare artistă. „Lidia Bejenaru Botgros s-a retras în culisele veșniciei. Ziua de 26 iulie va rămâne o zi tristă în muzica populară. Lidia Bejenaru-Botgros, solistă de o viață a Orchestrei Naționale de muzică populară ,,Lăutarii” și-a încheiat spectacolul vieții aici, pe pământ. S-a retras în culisele veșniciei, dar va fi petrecută cu aplauze și flori, așa cum era și întâmpinată de admiratorii săi pe marile scene timp de 45 de ani.

Solistă în prima formulă a orchestrei ,,Lăutarii”, Lidia Bejenaru-Botgros a urcat cu răbdare, dar, în primul rând, cu dragoste și pasiune spre culmile înalte ale artei populare. Și-a adunat un vast și variat repertoriu de cântece populare, prin care și-a exprimat întreaga gamă de sentimente, viața ei – cu bucurii și tristeți, în care s-au regăsit admiratorii ei.

Va fi simțită lipsa Lidiei Bejenaru-Botgros din spectacolele orchestrei ,,Lăutarii”, în general, din scena muzicii populare, ea fiind o prezență deosebită. Drum lin spre ceruri, dragă doamnă Lidia Bejenaru-Botgros”, a scris Andrei Locoman pe o rețea socială.

Cine a fost Lidia Bejenaru-Botgros

Lidia Bejenaru-Botgros a murit după ce a fost operată la o clinică din Chișinău. Conform surselor Rețete și vedete, pentru intervenție, familia a trebuit să plătească 10.000 de euro.

Problemele Lidiei au început cu aproximativ două săptămâni în urmă, când artistei i s-a depistat o formă de cancer. Femeia a fost internată de urgență și programată pentru operație. Sursele spun că maestrul Botgros ar fi scos din buzunar aproximativ 10.000 de euro. Din nefericire însă, medicii nu au putut face nimic. Dumnezeu i-a dat o fata, dar i-a luat alta…

Soția dirijorului Nicolae Botgros s-a născut într-o familie numeroasă. A făcut studii muzicale la Școala de Iluminare Culturală „Elena Sârbu” din Soroca între anii 1968–1971.

Soția maestrului și-a început cariera de solistă prin a se înscrie în cadrul orchestrei „Mugurel”, acolo unde chiar el era și violonist. În cadrul Orchestrei de muzică populară „Lăutarii”, Lidia Bejenaru și-a făcut cariera în calitate de solistă începând cu 1979, dar și între 1974 și 1977.

Pentru cariera sa memorabilă, artista a fost decorată, prin decret prezidențial, cu medalia „Meritul Civic” pentru merite în domeniul muzicii populare, în 1993.

Maestrul Bogros a făcut un fiu cu soția și o fiică cu amanta

Nicolae Botgros a rămas cu soția, deși amanta i-a dăruit un copil. La 68 de ani are o fetiță de 3 ani. Celebrul compozitor și dirijor al Orchestrei Lăutarii Chișinău a fost implicat într-un triunghi amoros.

Recent, marele artist rămas acum văduv, a povestit cum a ajuns să facă un copil cu amanta. În 2018, maestrul Nicolae Botgros a făcut o fetiță cu amanta sa, mai tânără cu 30 de ani decât el, și ea cântăreață de muzică populară. Dirijorul e topit după copilul lui. Dar și-a iubit mai presus de orice soția care i-a fost alături mai bine de 50 de ani.

S-a reîntors la Lidia, dar a rămas în relații foarte bune cu amanta, cunoscuta interpretă Anișoara Dabija. El a explicat că a făcut acest copil pentru că și-a dorit toată viața să aibă o fetiță. Cu soția sa a făcut în tinerețe un băiat, Cornel, mare artist și el, tată la rându-i.

Sursa foto: Facebook

Atenționare meteorologică. Cum va fi vremea în ultimele zile de iulie

Recomandarile noastre