Simona Ionescu / Redactor Șef

Arabia Saudită construiește cel mai modern stadion din lume. Cum va arăta noua casă a echipei lui Ronaldo

Arabia Saudită construiește cel mai modern stadion din lume. Cum va arăta noua casă a echipei lui Ronaldo
Arabia Saudită a dezvăluit planurile pentru un stadion de înaltă tehnologie. Considerat cel mai modern stadion din lume va avea 45.000 de locuri, ziduri LED și acoperiș retractabil, fiind construit pe o stâncă înaltă de 200 de metri lângă Riyadh.

Cel mai modern stadion din lume realizat de Arabia Saudită va fi noua casă a echipei lui Cristiano Ronaldo, Al-Nassr. Acest lucru vine în contextul în care Arabia Saudită continuă încercarea de a deveni una dintre capitalele sportive ale lumii, în urma unor investiții importante în golf, fotbal și box, printre alte sporturi.

Arabia Saudită construiește cel mai modern stadion. E al Prințul Mohammed bin Salman

Arabia Saudită e pregătită să găzduiască Cupa Mondială din 2034, de aceea s-a apucat să ridice cel mai modern stadion al lumii, la doar o oră de mers cu mașina de capitala Riad. Acesta se va numi Stadionul Prințul Mohammed bin Salman, în cinstea prințului moștenitor al regatului, și prezintă planuri pentru un acoperiș retractabil și un teren de joc, totul pe vârful unei stânci înalte de 200 de metri.

Arabia Saudită a anunțat planurile pentru un nou stadion ultramodern, care include pereți cu LED-uri și un acoperiș și un teren retractabil

Cum va arăta stadionul

Planurile ultramoderne includ, de asemenea, un perete gigantic cu LED-uri, cu sute de metri de ecrane. „Acest loc futurist își propune să reinventeze conceptul tradițional de stadion”, a declarat într-un comunicat compania de investiții Qiddiya.

Arhitecții stadionului, Populous, au deja un CV impresionant, după ce au lucrat la mai multe stadioane olimpice, precum și la stadionul Tottenham Hotspur. Arena din nordul Londrei se remarcă prin terenul său construit la comandă pentru a găzdui și meciuri din NFL și este considerat unul dintre cele mai importante stadioane din țară.

Arhitecții au lucrat, de asemenea, la stadionul Tottenham Hotspur, care este construit special pentru a găzdui meciuri NFL, precum și meciuri de fotbal. Sursă foto: Daily mail

Noul teren va deveni, de asemenea, gazonul cluburilor Al-Nassr și Al-Hilal din Riyadh

QIC este deținut de Fondul de Investiții Publice – care a investit și în LIV Golf și în Newcastle United din Premier League – și gestionează aproximativ 554,6 miliarde de lire sterline din averea suverană a Arabiei Saudite. Odată ce va fi construit, noul teren va deveni, de asemenea, gazonul cluburilor Al-Nassr și Al-Hilal din Riyadh.

În ultimele 12 luni s-au făcut investiții deosebit de mari în fotbalul din această țară, iar Saudi Pro League a devenit un jucător important pe piața transferurilor. Jucători precum Neymar, Karim Benzema, Sadio Mane, Sergej Milinkovic-Savic, N’Golo Kante și Roberto Firmino, pentru a numi doar câțiva, l-au urmat pe Cristiano Ronaldo în Arabia Saudită în ultimele 12 luni.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre