Simona Ionescu / Redactor Șef

Arestat după 46 de ani de la evadare

Arestat după 46 de ani de la evadare
În 1973 a împușcat un polițist, a fost arestat, dar a evadat după un an. FBI l-a căutat timp de 46 de ani.

Luis Archuleta a fost închis pentru că a împușcat, în 1973, un ofițer de poliție din capitala Colorado. Polițistul a scăpat cu viață, iar criminalul a fost prins și trimis în fața judecătorului. A fost condamnat la ani grei de închisoare.Un an mai târziu, în 1974, Luis a reușit să evadeze din pușcărie. Era anul în care președintele SUA, Richard Nixon era acuzat în scandalul Watergate, iar Paul Newman și Steve McQueen împărțeau afișul filmului „The Infernal Tower”, punctează presa americană pentru a fixa în timp anii mulți care s-au scurs de la evadarea lui Luis Archuleta.   Fugarul, acum în vârstă de 77 de ani, a fost arestat miercuri de Poliția Federală SUA (FBI) din New Mexico, unde se stabilise și locuise timp de 40 de ani sub o identitate falsă, Ramon Montoya.FBI nu a făcut precizări cu privire la modul în care l-a descoperit pe evadat și nici ce a făcut acesta toată viața în orășelul în care se ascundea. A făcut însă o declarație-avertisment pentru toți infractorii.

„Un semnal puternic tuturor criminalilor violenți” 

„Această arestare trebuie să trimită un semnal puternic tuturor infractorilor violenți: FBI vă va găsi, indiferent cât timp durează sau cât de departe fugiți și vă va aduce în fața justiției”, a spus agentul special Michael Schneider, de la biroul Denver FBI.Luis Archuleta va fi trimis înapoi în Colorado, pentru a fi judecat.”Timpul petrecut nu scuză sau șterge crimele sale”, a declarat șeful Poliției din Denver, Paul Pazen, într-o declarație a FBI.

Rețete pentru frumusețe cu ingrediente naturale

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre