Taro Kono, ministrul apărării al țării, emite instrucțiunile după ce departamentul de apărare al Statelor Unite ale Americii a fondat grupul său de lucru pentru fenomene aeriene neidentificate.
În timp ce imaginația populară a fost mereu incitată de apariția de OZN-uri, armata ia UAP-urile (așa cum sunt cunoscute formal) foarte în serios.
Riscul pentru oficialii de securitate este ca aeronavele reperate să fie un lucru pe care un observator neinstruit nu îl poate identifica, dar care ar putea fi o incursiune străină în spațiul aerian intern. Dar, uneori, UAP-urile par a fi și mai misterioase.
Videoclipuri înregistrate la Pentagon
La începutul acestui an, Pentagonul a declasificat trei videoclipuri cu obiecte eliptice ciudate care aleargă pe cer.
Videoclipurile alb-negru au fost înregistrate de piloții Navy: unul în noiembrie 2004 și două în ianuarie 2015, potrivit Departamentului Apărării al Statelor Unite ale Americii. Unul dintre clipuri prezintă un obiect circular întunecat care zboară, un altul arată un obiect mic care depășește viteza pe uscat și al treilea arată un obiect circular care curge și apoi pare să încetinească când se apropie de cameră.
Kono a citat aceste videoclipuri și a explicat că, deși nu se crede că piloții forțelor de apărare japoneze ar fi întâlnit vreodată un UAP, intenția sa a fost să dezvolte o procedură în cazul în care o astfel de întâlnire a avut loc vreodată.
Nu este prima dată când membrii guvernului japonez abordează subiectul. Ministerul Apărării a declarat anterior, în 2015, că nu a întâlnit niciodată nave spațiale extraterestre, deși secretarul șef al cabinetului de atunci al țării, Nobutaka Machimura, a spus: „Personal, cred absolut că există”.
Ministrul Apărării de atunci, Shigeru Ishiba, a adăugat că, în opinia sa personală, nu exista „niciun motiv” pentru a nega existența OZN-urilor controlate de forme de viață extraterestre, deși aceasta nu era poziția oficială a guvernului.
Printre vedetele fascinate de OZN-uri se numără și vedeta rock Tom DeLonge, care a vorbit la Sky News despre munca sa pe această temă la începutul acestei luni, spunând că nu ar fi pus muzică pe backburner doar „pentru a urmări monștri și fantome”.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook