Simona Ionescu / Redactor Șef

Așa ceva n-a mai fost până acum. Care e comuna unde oamenii vor circula cu metroul

Așa ceva n-a mai fost până acum. Care e comuna unde oamenii vor circula cu metroul
Locuitorii unei comune trăiesc un moment unic. Vor circula cu metroul începând cu anul viitor.

Anul viitor va fi unul cu noroc pentru cei care trăiesc într-o comună din România. Totul va fi mult mai ușor pentru ei, întrucât vor putea circula cu metroul. Primarul sectorului 4, Daniel Băluță, este omul cu inițiativa și s-a zbătut mult pentru acest proiect.

Așa ceva n-a mai fost până acum. Care e comuna unde oamenii vor circula cu metroul

Comuna Berceni va fi prima din țară noastră care va avea metrou. Consiliul General al Capitalei a validat solicitarea Primăriei sectorului 4, care prevede asocierea Primăriei Sectorului cu Consiliul Judeţean Ilfov, Ministerul Transporturilor, Metrorex şi CFR, pentru prelungirea magistralei M2. În Berceni va exista începând de anul viitor stația Tudor Arghezi.

Se lucrează și la podul care leagă comuna Berceni de București

„Vorbim despre un obiectiv fundamental pe care Sectorul 4 îl are în acest moment. Adică acela de a configura total această zonă de sud. Mai exact de a o transforma într-un atractiv punct de investiţii şi totodată de cel mai mare furnizor de locuri de muncă bine plătite”, a declarat Violeta Boerescu, purtătorul de cuvânt al Primăriei Sectorului 4.

 

În prezent, în comuna Berceni nu se lucrează doar la stația de metrou mult așteptată, ci și la podul care urmează să lege comuna Berceni de București.

Se dorește depresurizarea Centurii Capitalei şi a şoselelor din sectorul 4

“Acest proiect, la care lucrăm deja împreună cu Consiliul Judeţean Ilfov, cu Ministerul Transporturilor, cu Metrorex şi cu CFR S.A., a primit astăzi undă verde. În unanimitate, din partea Consiliului General al Municipiului Bucureşti. Fapt pentru care trebuie să mulţumesc tuturor consilierilor generali, indiferent de partidele politice pe care le reprezintă.

De ce am început acest proiect? Pentru că infrastructura mare transformă zona într-una atractivă pentru investitori. Iar acest lucru înseamnă dezvoltare economică şi o viaţă mai bună pentru oameni. Pentru că generează locuri de muncă bine plătite, bani mai mulţi la bugetul local.

Adică fonduri pentru proiecte noi, un aer mai curat, pentru că vom lăsa maşinile în afara oraşului şi vom circula cu metroul. Dar şi scăderea timpilor în trafic, prin depresurizarea Centurii Capitalei şi a şoselelor din Sectorul 4.”, a declarat Daniel Băluță, primarul Sectorului 4, cu câteva zile în urmă.

Sursă foto: protv

 

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre