Simona Ionescu / Redactor Șef

Asistentă medicală, criminal în serie. Câte victime a făcut

Asistentă medicală, criminal în serie. Câte victime a făcut
O asistentă medicală în vârstă de 30 de ani este trimisă în judecată, acuzată că a ucis 8 bebeluși și că a încercat să omoare alți 10. Crimele au avut loc pe parcursul mai multor ani. Arestată, asistenta a fost eliberată inițial pe cauțiune.

Lucy Letby a ajuns zilele acestea în fața magistraților după ce a fost acuzată și arestată pentru a treia oară, în data de 10 noiembrie. Acuzațiile, care se referă la o perioadă cuprinsă între 2015 și 2016, urmează unei investigații privind decesele bebelușilor la Spitalul Contesa de Chester din Marea Britanie.

Poliția a fost chemată de spital în mai 2017, după ce un raport din 2016 al Colegiului Regal de Pediatrie și Sănătate a Copilului a constatat că personalul unității nu era adecvat. Deși analiza nu a putut găsi un motiv pentru creșterea deceselor, între iunie 2015 și iunie 2016, a identificat un șir de probleme.

La acea vreme, Jordan Sands, un amic al asistentei, a declarat că aceasta „era destul de incomodă și ciudată, dar părea o persoană cu inima bună”. O altă persoană a spus că era „o persoană uimitoare”, notează foxnews.

Ucigașa de bebeluși

Letby, în vârstă de 30 de ani, a fost reținută pentru prima dată de poliția Cheshire în anul 2018, după o creștere a numărului de decese din spital. Acestea au fost puse imediat în legătură cu tânăra femeie. Ea a fost eliberată pe cauțiune, în același an, și a continuat să lucreze. În iunie 2019, a fost arestată din nou sub suspiciunea de crimă, în legătură cu moartea a opt bebeluși și tentativa de ucidere a șase. De asemenea, a fost arestată în legătură cu tentativa de ucidere a alți trei copii.

Absolventă a Universității din Chester și imaginea unei campanii de strângere de fonduri de 3 milioane de lire sterline, asistenta a fost arestată pentru aceleași infracțiuni, în 2019, și din nou la începutul acestei săptămâni.

Poliția a lansat o nouă anchetă după ce spitalul și-a exprimat îngrijorarea cu privire la numărul mare de decese din perioada martie 2015 și iulie 2016 – cu 10% peste medie.

Spitalul din Cheshire, localitate aflată la sud-est de Liverpool, a efectuat o anchetă internă atunci când lucrătorii din domeniul sănătății au constatat că bebelușii prematuri suferiseră insuficiențe cardiace și pulmonare.

8 crime și 10 tentative de omor, probate

În urma investigațiilor, s-a dovedit că asistenta are legătură cu numărul mare de decese. Acum Lucy Letby, din Arran Avenue, Hereford, se confruntă cu opt acuzații de crimă și 10 acuzații de tentativă de omor. După arestarea ei din această săptămână, polițiștii au declarat că părinții tuturor victimelor au fost informați cu privire la evoluțiile teribilului caz și primesc consiliere psihologică de la ofițeri special instruiți.

„O echipă de specialişti a lucrat extrem de mult la acest caz complex și foarte sensibil, făcând tot ce poate cât de repede pentru a identifica ceea ce a dus la aceste decese suspecte ale bebelușilor”, a declarat inspectorul șef Paul Hughes, care este responsabil cu ancheta.

Un raport a constatat că sugarii aveau pete neobișnuite pe brațe și picioare. În urma arestărilor anterioare, locuința lui Letby a fost percheziționată de polițiști, la fel ca și cea a părinților ei din Hereford. În ciuda acuzațiilor, o prietenă a descris-o pe femeie drept o „asistentă profesionistă” dedicată „slujbei” și care „nu ar face rău nici unei muște”.

Sursa foto: Fox News

Exclusiv. Gest incredibil al Adelinei Pestrițu. Iată ca face cu hainele ei scumpe

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre