Simona Ionescu / Redactor Șef

Asistentul lui Matthew Perry, detalii halucinante despre cum l-a omorât pe actor. „Drogul cailor” nu i-a dat nicio șansă

Asistentul lui Matthew Perry, detalii halucinante despre cum l-a omorât pe actor. „Drogul cailor” nu i-a dat nicio șansă
Joi dimineața, cinci persoane, printre care doi medici, au fost arestate pentru moartea acestuia. Asistentul lui Matthew Perry, care se numără și el printre cei ridicați de poliție, a dezvăluit detalii halucinante despre cum l-a omorât pe actor. „Drogul cailor”, așa cum mai este numită substanța care l-a ucis pe actor, nu i-a dat nicio șansă.

Cinci persoane au fost acuzate și arestate, pentru că ar avea legătură cu moartea actorului Matthew Perry, potrivit Biroului Procurorului General al SUA. Acuzațiile au fost anunțate joi dimineață în cadrul unei conferințe de presă în Los Angeles. Procurorii spun acum că, în ziua în care a murit, lui Perry i se administraseră trei doze mari de ketamină. 

În ziua morții sale, Matthew Perry i-a cerut asistentului său să îi administreze o doză mare de ketamină. Perry a decedat pe 28 octombrie 2023. La ora 8:30 dimineața, asistentul starului din „Friends”, Kenneth Iwamasa, i-a injectat o primă doză de ketamină, conform unui acord de recunoaștere a vinovăției pe care Iwamasa l-a făcut cu Departamentul de Justiție.

Asistentul lui Perry a povestit cât drog i-a administrat actorului

La ora 12:45 p.m., Iwamasa i-a administrat din nou ketamină lui Perry în timp ce actorul viziona un film acasă. Conform asistentului, Perry a cerut încă o doză la 40 de minute după a doua.

„Dă-mi una mare”,  i-a spus Perry asistentului său și i-a cerut să pregătească jacuzzi-ul.

Iwamasa, asistentul lui Perry, a fost cel care a administrat dozele fatale
Foto: NYPost

A treia doză a fost administrată în timp ce Perry se afla lângă sau în jacuzzi-ul său, conform acordului de vinovăție. Iwamasa a plecat apoi de acasă pentru a rezolva niște sarcini. Când s-a întors, l-a găsit pe Perry mort, cu fața în jos în jacuzzi.

Iwamasa a fost unul dintre cei cinci acuzați de Departamentul de Justiție în legătură cu moartea lui Perry, care a fost rezultatul „efectelor acute” ale ketaminei, conform raportului său de autopsie.

Detalii halucinante despre ultimele zile ale lui Matthew Perry 

O serie de alte detalii halucinante au ieșit și ele la iveală, vizavi de ultimele zile ale actorului. Asistentul lui Perry a pledat vinovat pentru o acuzație de conspirație pentru distribuirea de ketamină care a provocat moartea, recunoscând că l-a injectat „în mod repetat” pe actor cu drogul în zilele dinaintea morții sale.

Conform acordului de recunoaștere a vinovăției, Iwamasa l-a injectat pe Perry cu șase până la opt doze de ketamină pe zi între 24 și 27 octombrie.

„Regina Ketaminei”, printre cei arestați

De asemenea, au fost acuzați în legătură cu cazul și Jasveen Sangha — despre care procurorii spun că este cunoscută sub numele de „Regina Ketaminei” — dar și Dr. Salvador Plascencia. Amândoi au pledat nevinovați în fața mai multor acuzații, printre care și aceea de conspirație pentru distribuirea de ketamină.

„Regina Ketaminei” se află și ea printre cei arestați
Foto: Social Media Jasveen Sangha

Sangha se confruntă, de asemenea, cu o acuzație de deținere a unui imobil implicat în trafic de droguri, o acuzație de posesie cu intenția de a distribui metamfetamină, o acuzație de posesie cu intenția de a distribui ketamină și cinci acuzații de distribuire de ketamină.

Cei arestați au vrut să se îmbogățească pe seama lui Perry 

Cei doi suspecți rămași au pledat fie vinovați, fie se așteaptă să o facă, spun procurorii. Erik Fleming, un asociat al lui Perry, a pledat vinovat pentru o acuzație de conspirație pentru distribuirea de ketamină și una de distribuire de ketamină care a dus la moarte. Dr. Mark Chavez va pleda vinovat pentru o acuzație de conspirație pentru distribuirea de ketamină, conform Departamentului de Justiție.

Matthew Perry a consumat o cantitate mare de ketamină într-un timp scurt, astfel că nu a avut nicio șansă la viață

Procurorul general al Statelor Unite, Martin Estrada, a declarat într-o conferință de presă că Perry a căzut din nou în dependență cu puțin timp înainte de moartea sa.

„Acești acuzați au profitat de problemele de dependență ale domnului Perry pentru a se îmbogăți,” a spus Estrada.

Ketamina, drogul folosit de veterinari pentru a anestezia caii 

Drogul pe nume ketamină, care l-a omorât pe Matthew Perry, este cunoscut și în România de peste 20 de ani. Aceasta este folosită de medicii veterinari pentru tranchilizarea cailor, dar s-a răspândit rapid printre tineri și a început să fie utilizată ca și drog. 

Ketamina este un tranchilizant pentru cai
Foto: ARK

Ketamina, comercializată sub forma Narkamon Bio 100 mg/ml soluție injectabilă, este indicată pentru a așeza animalul în poziția culcată, pentru anestezie generală de scurtă durată sau pentru inițierea anesteziei inhalatorii la cai. După injectarea ketaminei, calul se va așeza culcat spontan, conform site-urilor de profil. 

În contextului cazului morții lui Matthew Perry, cele trei doze mari de ketamină administrate de către asistent în decurs de mai puțin de șase ore, cel mai probabil nu i-au dat nicio șansă, reprezentând o cantitate enormă pentru un singur om, cu probleme de sănătate la bază. 

„Drogul pentru cai” are efecte năucitoare la om 

Potrivit specialiștilor, Ketamina induce o stare asemănătoare unei transe, având în același timp efect puternic sedativ și de pierdere a memoriei. Apoi generează o dependență puternică. De asemenea, are un puternic efect halucinogen. 

„În urmă cu vreo 10-12 ani, am asistat personal la efectele acestui drog. Era cunoscut sub denumirea de Special K pe vremuri. La scurt timp de la consum, persoana respectivă a picat într-un fel de transă și a început să vorbească incoerent și greu. Apoi a încercat să intre în casă, dar nu mai recunoștea intrarea. L-am văzut cum se chinuia să meargă și nu mai putea ține direcția dreaptă, apoi era să își piardă cu totul cunoștința. 

Operațiunea „Laleaua” a fost printre cele mai mediatizate din România

Luase o doză destul de mare și m-a șocat la momentul respectiv. Drogul ăsta e îngrozitor efectiv. Am văzut câteva vieți distruse din cauza lui, iar acum văd că a ajuns iar la modă. Mă uit la ce se întâmplă și parcă nu s-a învățat nimic din trecut….”, ne-a povestit Gabriela, în vârstă de 37 de ani, care a asistat la manifestările pe care le are substanța ucigașă.

Operațiunea „Laleaua”, printre cele mai mediatizate cazuri din România 

Anul trecut, în 2023, autoritățile anunțau o mare captură de droguri, în cadrul unei operațiuni ample numită „Laleaua”. Unul dintre cei mai importanți dealeri, care distribuia droguri elevilor din liceele și școlile din zona centrală a Capitalei, a fost arestat atunci.

La locuința bărbatului, anchetatorii au descoperit și ridicat atunci peste 1,1 kilograme de ketamină, un kilogram de amfetamină (disimulată în congelatorul frigiderului), 80 de grame de cocaină, aproximativ 300 de comprimate ecstasy, o cantitate mare de substanță psihoactivă sub formă de cristale, precum și mai multe timbre impregnate cu LSD, cu o valoare totală de piață de peste 60.000 de euro.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre