Simona Ionescu / Redactor Șef

Moartea lui Matthew Perry, mână criminală? Ancheta duce spre mai multe persoane în acest moment

Moartea lui Matthew Perry, mână criminală? Ancheta duce spre mai multe persoane în acest moment
Moartea vedetei din Friends, Matthew Perry, este în continuare sub lupa poliției, însă ancheta se apropie de final, ocazie cu care detalii șocante ies la iveală. Amintim că actorul a fost găsit mort acum fix 8 luni, mai exact în noaptea de 28 octombrie 2023, în cada sa cu hidromasaj de acasă. Atunci s-a vorbit de o supradoză.

Moartea lui Matthew Perry a survenit după ce actorul a fost ajutat de o mână criminală. Aceasta e concluzia spre care se îndreaptă ancheta polițiștilor care vorbesc deja despre mai multe persoane implicate. Autoritățile spun că „mai multe persoane” ar putea fi acuzate în legătură cu moartea lui.

Amintim că imediat după moartea starului din Friends la vârsta de 54 de ani, anul trecut, și cele ce au ieșit la iveală în urma autopsiei, LAPD a început o investigație asupra circumstanțelor în care actorul a ajuns să facă o supradoză de ketamină ce i-a fost fatală. Legiștii au găsit în corpul actorului o cantitate imensă din această substanță.

Cerc vicios: primea droguri ca să scape de depresia instalată după ce s-a lăsat de droguri

Moartea lui Matthew Perry a fost catalogată inițial ca accidentală, iar raportul de autopsie publicat în luna mai a arătat că actorul a murit din cauza efectelor acute ale ketaminei. Practic, actorul a murit înecat în timp ce era drogat, el suferind de boală coronariană și aflându-se sub efectele buprenorfinei, un medicament prescris adesea pentru tratarea dependenței de opioide.

Matthew Perry se relaxa deseori în jacuzzi-ul vilei sale (Instagram)

La momentul morții sale, Perry urma o terapie cu perfuzii săptămânale de ketamină, pentru a-și trata efectele dependenței de droguri, și anume, depresia și anxietatea.  Însă, așa cum un expert medical a dezvăluit în luna decembrie, actorul a obținut „probabil” ketamină ilegal pentru „utilizare recreațională”. Altfel nu se poate explica cantitatea imensă din această substanță descoperită de legiști la autopsie.

Chiar dacă Perry urma tratament cu ketamină pentru anxietate și depresie, în raportul autopsiei este notat că „ketamina din corpul actorului în momentul decesului  nu putea proveni din acea terapie cu perfuzii”.

Moartea lui Matthew Perry grăbită de mâini criminale

Se pare că actorul devenise dependent de drog după ce i-a fost prescris pentru uz terapeutic ca tratament pentru depresia cu care se confrunta.

Ketamina i-a fost dată ca terapie de către oameni care încercau să-l ajute, a spus o sursă. Este foarte eficientă pentru unii oameni, dar nu pentru toți. Matthew voia să fie eliberat de durerea realității și s-a îndrăgostit de efectele disociative ale acesteia.

Memoriile sale sunt o poveste foarte valoroasă despre adevărata natură a dependenței. Era un om care încerca disperat să se curețe, care nu putea să se curețe și a întâlnit viitorul oribil care vine pentru mulți dependenți”. În colaborare cu DEA și Inspectorul Poștal al SUA, LAPD a început să investigheze de unde provenea ketamina care a „jucat un rol” în moartea actorului.

Surse au mai spus presei că anchetatorii au vorbit deja cu „câteva persoane cheie de la Hollywood”,  „cunoscute pentru un istoric de consum sau abuz de droguri”, deoarece acestea „ar putea avea informații care să conducă la sursa” ketaminei care l-a ucis pe Matthew Perry.

Ancheta morții lui Matthew Perry duce spre mai multe persoane

Cu un an înainte de moartea sa, Perry a vorbit despre luptele sale repetate  cu dependența și a detaliat drumul său spre sobrietate în cartea de memorii- Friends, Lovers, and the Big Terrible Thing. În cartea sa el a afirmat că era în sfârșit sobru, după multiple încercări eșuate. El estima că perioadele de consum și cele de dezintoxicare l-au costat nu mai puțin de 9 milioane de dolari.

Cu o zi înainte de a muri, actorul din Friends a luat masa cu o femeie (TMZ)

Perry trăia într-o vilă de 6 milioane de dolari în Pacific Palisades, acolo unde a fost găsit mort. Daily Mail a aflat că starul „pensionar” avea întâlniri cu persoane mai tinere de pe aplicația de dating Raya pentru a-i aduce droguri acasă, iar asta se întâmpla în timp ce se afla sub supravegherea de 24 de ore din 24 a unei echipe medicale.

Deși avea o echipă medicală în casa sa și un însoțitor sobru care locuia cu el, Perry reușea să aibă întâlniri ocazionale cu tinere care îi aduceau droguri fără să fie detectate, au explicat sursele în decembrie 2023.

„Se întâlnea cu fete pe aplicații de dating și le aducea acasă, au declarat persoane din apropierea actorului. Erau o mulțime de tinere de 21 până la 25 de ani pe care le întâlnea pe Raya. Ele îi aduceau droguri. Era în mare parte Oxycontin (n.r. – un puternic analgezic opioid). De asemenea, primea droguri de la foste iubite, era un fel de rețea”, a spus o sursă.

Drogul preferat de Vlad Pascu, autorul accidentului mortal de la 2 Mai

Matthew Perry se droga cu același medicament folosit și de șoferul criminal din 2 Mai, și de iubita sa. Așa cum știți, iubita lui Vlad Pascu chiar a distribuit un clip pe rețelele sociale în care explică faptul că ei nu sunt toxicomani ci „oxicomani”, pentru că se amețesc cu oxicodonă. Potrivit unui prospect al Agenției Naționale a Medicamentului, oxicodona este utilizată pentru tratamentul durerilor severe care necesită tratament cu un analgezic opioid.

Oxicodona are contraindicații ferme dacă persoana respectivă „a manifestat vreodată abuz sau dependență de alcool, medicamente eliberate pe bază de prescripție sau droguri ilegale”.

Nu în ultimul rând, în prospectul elaborat de Agenția Națională a Medicamentului se arată că Oxicodona dă dependență.

Sursa foto: Instagram

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre