Simona Ionescu / Redactor Șef

S-a aflat care a fost cauza morții lui Matthew Perry. Iată ce au spus specialiștii

S-a aflat care a fost cauza morții lui Matthew Perry. Iată ce au spus specialiștii
Cauza morții lui Matthew Perry a fost elucidată recent. Specialiștii au decis că actorul a fost ucis de ketamină și înecat, moartea sa fiind declarată un accident.

Matthew Perry, starul din „Friends” a fost găsit mort în cada cu hidromasaj din casa sa din Los Angeles pe 28 octombrie. S-a aflat acum care a fost cauza morții.

Îndrăgitul actor Matthew Perry a murit la un an după ce a lansat un volum de memorii în care își detalia dependența de droguri și alcool. „Departamentul de medicină legală al comitatului Los Angeles a stabilit că cauza morții actorului Matthew Langford Perry, în vârstă de 54 de ani, a fost cauzată de efectele acute ale ketaminelor.

Printre factorii care au contribuit la decesul domnului Perry se numără înecul, boala coronariană și efectele buprenorfinei (folosită pentru tratarea tulburărilor legate de consumul de opiacee)”, a declarat vineri biroul medicului legist din Los Angeles.

Făcea perfuzii cu ketamină pentru depresie

Perry, în vârstă de 54 de ani, a fost găsit cu fața în jos în piscina de la locuința sa din Los Angeles, la ora 16.17, pe 28 octombrie, uimind lumea showbiz-ului și frângând inimile fanilor din întreaga lume. El făcea perfuzii cu ketamină ca tratament pentru depresie, a raportat medicul legist.

Cauza morții lui Matthew Perry

Cum ultima ședință ar fi avut loc cu o săptămână și jumătate înainte de a muri, înseamnă că este puțin probabil ca aceasta să fi dus direct la moartea sa. „La nivelurile ridicate de ketamină găsite în probele de sânge post-mortem, principalele efecte letale ar fi fost cauzate atât de suprastimularea cardiovasculară, cât și de depresia respiratorie”, a concluzionat medicul legist.

Medicul legist a declarat că Perry avea antecedente de emfizem, diabet și consum de droguri

Perry a fost declarat mort la fața locului, iar medicul legist a efectuat autopsia pe 29 octombrie. Medicul legist a mărturisit și faptul că Perry avea antecedente de emfizem, diabet și consum de droguri, dar „se pare că era curat de 19 luni”,  a mai spus mediucul. El a fost descris ca fiind un „mare consumator de tutun timp de mulți ani, dar în prezent nu mai fuma”.

Cu un an înainte de moartea sa, a publicat un volum de memorii care includea detalii șocante despre dependența sa de droguri și alcool. În octombrie 2022 artistul a mărturisit că a fost treaz timp de 18 luni. Și cei care l-au cunoscut spun aceeași lucru. Cei care l-au cunoscut susțin că Perry era curat și treaz în momentul morții.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre