Simona Ionescu / Redactor Șef

Atac în stradă. Fetiță română, mutilată de un câine în Anglia. „Sunt prea speriată să mai ies din casă”

Atac în stradă. Fetiță română, mutilată de un câine în Anglia. „Sunt prea speriată să mai ies din casă”
Statisticile sunt alarmante. Jumătate din decesele cauzate de câini în Marea Britanie, în ultimii doi ani, au fost în urma atacurilor unor buldogi americani XL Bully. O fetiță de 11 ani și-a văzut moartea cu ochii în timpul atacului.

Fetița română a fost mutilată de un câine American Bully XL, în Birmingham, Anglia. Ana Păun are 11 ani și este elevă. Ea a dezvăluit cum a decurs incidentul care era să o lase fără viață. Ca prin minune a scăpat, cu răni grave, însă. Acum, Ana spune că este „prea speriată să iasă din casă”. A găsit putere să povestească despre atacul sălbatic al câinelui „diavol” asupra ei și a mai multor alte persoane, după ce a „suferit de epuizare de căldură” în timpul unei răfuieli îngrozitoare.

Ana Păun, în vârstă de 11 ani, a povestit cum puternicul bulldog a sărit la ea după ce a ajuns,  dezlănțuit, într-o stație de autobuz din Birmingham. „Câinele a venit la mine de nicăieri. Mergeam la magazin cu sora mea mai mare, iar câinele era cu stăpânul său, care stătea lângă o stație de autobuz. Câinele se holba la mine și când m-am apropiat a sărit brusc și m-a mușcat de braț, nu și-a luat privirea de la mine și a continuat să se holbeze în timp ce mă mușca. S-a agățat de brațul meu și nu-mi dădea drumul. Am țipat cât de tare am putut”, a declarat românca pentru Daily Mail.

Fetiță română, mutilată de un câine în Anglia

Ana a adăugat despre atac: „Câinele m-a trântit pe trotuar și încă mă ataca. Un bărbat m-a ajutat și a lovit câinele, ceea ce l-a eliberat de pe brațul meu, dar apoi s-a năpustit din nou asupra mea și m-a mușcat de umăr. Eram în stare de șoc, dar un alt bărbat a reușit să prindă câinele din spate și să-l ia de pe mine.

Apoi, câinele a urmărit pe altcineva în benzinărie și l-a atacat pe acesta în fața benzinăriei. Am reușit să mă ridic de pe jos în acel moment și împreună cu sora mea am fugit în magazin pentru a mă pune în siguranță. Îmi curgea mult sânge din braț. Personalul a sunat la poliție și la ambulanță și am fost dusă la spitalul Heartlands. Am crezut că îmi va ataca fața și gâtul și că voi muri. Am continuat să țip – eram pietrificată”.

@crimetimetiktok1 #bordsleygreen #brimingham dog attack the 11year old #victim Ana Paun ” Says the owner of the #xlbully that bit her should be in prison because he never did anything and just let the #dog bite everyone”⚠️ #fyp #dogattacks #brum ♬ original sound – CrimeTimeTikTok

Ana a rămas în spital timp de o zi și a fost lăsată să se recupereze acasă. Ea a spus că locuiește în zonă de cinci ani, dar nu a mai văzut niciodată câinele.

„Nu învinovățesc câinele, dar proprietarul nu a făcut absolut nimic când am fost atacată. El doar a privit și nu a încercat să-l oprească. Acum sunt prea speriată ca să mai ies din casă și mă feresc foarte mult de câini. Durerea nu este prea mare, deoarece iau antibiotice, dar mă simt încă foarte zdruncinată. M-am gândit că acel câine ar putea să facă răni mai grave sau, mai rău, să mă omoare. Sunt foarte recunoscătoare oamenilor care m-au ajutat”, le-a mai spus Ana Păun jurnaliștilor.

Atac în plină stradă. Au existat mai multe victime

Ana a fost una dintre cele trei persoane mușcate de câine, doi bărbați au fost de asemenea atacați. Mama ei, Monica, a declarat că un bărbat care a încercat să o ajute pe fiica ei a fost urmărit până la o benzinărie Texaco din vecinătate și a fost rănit mai grav.

„Ne-am întâlnit cu el în spital. Avea o rană de mușcătură foarte serioasă în partea superioară a brațului. Locuiește aproape de noi, dar cred că este încă în spital, deoarece rănile sale sunt mai grave. Dar i-am mulțumit pentru că a ajutat la salvarea fiicei mele. Nu vreau ca acest câine să fie euthansiat, proprietarul este cel care este de vină. Nu ar trebui să se plimbe cu un câine atât de periculos, mai ales unul care nu este în lesă sau cu botniță. (…) Mă cutremur când mă gândesc ce s-ar fi putut întâmpla. Nu suportă să mă gândesc la asta”, a declarat mama Anei.

Femeia le-a spus jurnaliștilor despre situația câmilor din România, vagabonzi, care ajung să atace oameni în plină stradă. „Sunt originară din România, unde sunt foarte mulți câini vagabonzi care umblă pe străzi și au existat atacuri asupra oamenilor. Întotdeauna am fost atentă în preajma lor. Nu mă așteptam ca fiica mea să fie rănită grav de unul pe străzile din Birmingham”, a declarat Monica Păun.

Imaginile terifiante ale atacului au ajuns în mediul online

Un trecător aflat pe puntea superioară a unui autobuz aflat în trecere a filmat cu telefonul mobil atacul îngrozitor de sâmbătă după-amiază. Imaginile au fost încărcate pe rețelele de socializare și arată cum câinele musculos o atacă pe Ana în timp ce o forțează să cadă la pământ în timp ce oamenii din jur țipă.

@viral_newz #XLBully #dog mauls 11-year-old girl in the street before crazed animal chases and #attacks two men #dogattack @itvnews @TikTok @TikTok Trends @tiktokglobal @tiktok creators @Foryou ♬ original sound – Viral_Newz

Un bărbat este văzut îndepărtând câinele de ea, în timp ce exemplarul de American Bully XL se îndreaptă spre un alt bărbat în tricou alb și pantaloni scurți, care țâșnește în fața unei benzinării. Mai mulți bărbați îi vin în ajutor, inclusiv unul care flutură o bară de metal, și îl forțează pe câine să fugă.

Ministrul de Interne britanic cere interzicerea acestor câini fioroși

Inițial, câinele a fost dus la un veterinar local pentru a fi examinat, apoi a fost predat unei canise, în timp ce ancheta continuă. Proprietarul său a fost contactat de ofițerii de la poliția din West Midlands.

Câinii American Bully XL au o mușcătură extrem de periculoasă

Un purtător de cuvânt a precizat: „Câinele a fost confiscat de ofițeri și dus la un veterinar. S-a stabilit că animalul suferea de epuizare din cauza căldurii. Acum a fost dus într-o canisă securizată, iar unitatea noastră canină va analiza ce se va întâmpla cu el. Proprietarul câinelui se află în prezent în spital și vom vorbi cu el în timp util. Acesta a fost un incident alarmant și șocant pe un drum aglomerat la temperaturi ridicate, iar oamenii au dat dovadă de un curaj imens în abordarea unui câine atât de feroce”.

După acest incident, ministrul de Interne Suella Braverman face acum presiuni pentru interzicerea câinilor American Bully XL, spunând că aceștia reprezintă un „pericol clar și letal” – în special pentru copii. Ea a scris pe X / Twitter: „American Bully XL este un pericol clar și letal pentru comunitățile noastre, în special pentru copii. Nu putem continua așa. Am comandat o ședință urgentă privind interzicerea lor”.

Un chirurg dezvăluie grozăvia rănilor produse de American Bully XL

Un chirurg plastician de top, care a tratat victimele rănite îngrozitor în urma atacurilor acestor tip de câini, s-a alăturat apelurilor de interzicere în Marea Brtanie a acestei rase însetate de sânge. Richard Baker susține că clinica sa din Slough tratează săptămânal două persoane care au fost sfâșiate de câini într-un „flux neîncetat” de atacuri care „trebuie să coste sistemul de sănătate o avere”.

Chirurgul plastician Richard Baker dezvăluie grozăvia rănilor produse de American Bully XL

El a avertizat că rănile pe care le pot provoca acești câini de vânătoare mortali arată mai degrabă ca niște „răni de glonț”, cu oase, mușchi și tendoane „atârnând” peste tot. Vorbind pentru MailOnline, chirurgul, care este tatăl a doi copii, Richard, a declarat: „Nu pot să înțeleg de ce ar vrea cineva să dețină un câine crescut pentru violență. Nu există niciun motiv întemeiat pentru a dori să deții așa un exemplar. Proprietarii trebuie să fie trași la răspundere. Nu există absolut nicio îndoială că acești câini ar trebui să fie interziși”.

Doi din patru britanici atacați de câini sunt victimele acestei rase

Cifrele arată că American Bully XL sunt responsabili pentru majoritatea atacurilor fatale ale câinilor începând cu 2021, pe fondul unei explozii a popularității lor, rasa fiind din ce în ce mai mult folosită de celebrități ca simbol al statutului social.

Baker a adăugat: „Există un flux constant și neîncetat de atacuri de câini pe care trebuie să le tratez în zona mea. Vedem mușcături de câini care necesită internări în spital în fiecare săptămână. Cred că jumătate din aceste mușcături sunt cauzate de acest tip de câine. Dacă nu este un bully XL, e o rasă înrudită sau o încrucișare. Probabil costă NHS o avere”.

Experimentatul chirurg plastician, specializat în operații complexe de reconstrucție a mâinilor, precum și în alte operații estetice, a declarat că rănile provocate de câinii de luptă letali ar putea fi îngrozitoare.

„Acești câini au fălci atât de puternice încât au tendința de a se agăța și de a nu mai da drumul. Ei pot rupe oasele destul de ușor, a adăugat el. La mâini am văzut degete care au dispărut, nervi sfârtecați, oase ale mâinilor fisurate și piele pierdută. Rănile sunt cu adevărat îngrozitoare. Când vezi o rană cu mușchi, tendoane și nervi atârnând peste tot, arată ca o rană prin împușcare”.

Sursa foto: Instagram, Scas.hhs.uk

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre