Simona Ionescu / Redactor Șef

Atentat Trump. Au fost împușcate mai multe persoane la miting. Atacatorul este mort

Atentat Trump. Au fost împușcate mai multe persoane la miting. Atacatorul este mort
Un lunetist al Secret Service l-a doborât pe presupusul asasin al lui Donald Trump, la scurt timp după ce acesta trăsese spre fostul președinte al SUA, scrie presa străină.

În timp ce Trump vorbea, doi agenți au fost văzuți poziționați deasupra unei clădiri deasupra scenei mitingului din Butler, Pennsylvania.

Aproape exact în fracțiunea de secundă în care Trump a dus mâna la urechea plină de sânge, după ce a fost lovit de un glonț, una dintre armele agentului este văzută reculându-se. Se spune că ar exista filmarea acestei secvențe a intervenției lunetistului.

Atacatorul a tras mai multe gloanțe către Trump, se pare că opt. El a fost împușcat mortal de către lunetist, informează NY Times, NY Post și Daily Mail, dar și alte surse media.

Atacatorul lui Donald Trump a fost împușcat pe acoperișul unei clădiri

Asasinul nu a reușit să-l împuște mortal pe Donald Trump, dar se afirmă că a ucis o persoană din mulțime, iar alte două au fost rănite grav în atentatul de la mitingul de sâmbătă, de la ora 18:15.

Cel care a comis atentatul a fost identificat ca Thomas Matthew Crooks, în vârstă de 20 de ani, scrie NY Post, care publică și fotografia tânărului.

Sunt martori care l-au văzut pe asasin și au sesizat agenții Secret Service

Presa străină scrie că există martori care susțin că l-au văzut pe bărbatul înarmat cu o pușcă urcând pe acoperișul unei clădiri aflate la 130 de metri distanță de locul în care se desfășura mitingul. Într-adevăr, de acolo forțele de ordine au recuperat o pușcă de tip AR.

Thomas Matthew Crooks, atacatorul lui Trump
Thomas Matthew Crooks, în vârstă de 20 de ani, cel care l-a împușcat pe Trump. Foto: The New York Post

Un martor la asasinat a dezvăluit că i-a avertizat pe agenții Secret Service despre un bărbat cu o pușcă pe un acoperiș din apropiere, cu câteva minute înainte de a deschide focul, informează Daily Mail.

Martorul, numit doar Greg, a declarat pentru BBC că l-a văzut pe suspectul înarmat urcând pe un acoperiș în afara evenimentului și a fost uimit de lipsa de acțiune din partea agenților.

La scurt timp, au urmat împușcăturile.

Declarația lui Donald Trump de pe patul spitalului

„Cel mai important, vreau să transmit condoleanțe familiei persoanei de la miting care a fost ucisă și, de asemenea, familiei unei alte persoane care a fost grav rănită”, a spus Donald Trump de pe patul spitalului unde a fost dus după ce a fost împușcat.

„Este incredibil că un astfel de act poate avea loc în țara noastră. Nu se știe nimic în acest moment despre trăgător, care este acum mort. Am fost împușcat cu un glonț care mi-a străpuns partea superioară a urechii drepte. Am știut imediat că ceva nu era în regulă în sensul că am auzit un sunet șuierat, împușcături și am simțit imediat glonțul, sfâșiind pielea. S-a sângerat mult, așa că mi-am dat seama atunci ce se întâmplă. DUMNEZEU SĂ BINECUVÂNTEZE AMERICA!”.

Lt. col George Bivens a spus, la o conferință de presă, că nu este sigur că atentatorul a acționat de unul singur, informează Evenimentul zilei. „Nu luăm de la sine înțeles că acesta a fost un atac de «lup singuratic»”.

 Anchetatorii au mai spus că, în acest moment, prioritatea oamenilor legii este să „identifice motivul împușcăturii”, dar mai ales „dacă a fost implicat și altcineva”.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre