Simona Ionescu / Redactor Șef

Atenție! Dacă mergi la iarbă verde azi, aici găsești cele mai bune trucuri pentru a ține căpușele la distanță

Atenție! Dacă mergi la iarbă verde azi, aici găsești cele mai bune trucuri pentru a ține căpușele la distanță
Vremea caldă s-a instalat, iar căpușele tind să ne facă viața un calvar. Iată cum scăpați de ele.

Multă vreme s-a crezut că o căpușă nu poate fi atât de periculoasă. Specialiștii vă avertizează că mușcătura unei astfel de insecte poate avea consecințe grave asupra sănătății.

Cele mai bune trucuri pentru a ține căpușele la distanță

Vă place să vă plimbați prin parcuri și să stați la grătar cu prietenii? E cea mai bună metodă de relaxare atunci când vremea caldă a venit, însă ce faceți atunci când căpușele dau năvală? Vă sunt mai mult decât necesare câteva trucuri care le vor împiedica să se apropie.

O metodă folositoare este să aplicați puțin ulei esențial care vă este pe plac pe o rolă și să periați hainele din când în când. Încercați și vedeți cât este de utilă. Un bun repelent este uleiul esențial de lavandă, care se poate utiliza atât pentru oameni cât și pentru prietenii necuvântători.

Când faceți excursii la iarbă verde sau pur și simplu mergeți în parc, purtați o încălțăminte închisă în care ați picurat câteva picături de ulei de lavandă. De asemenea, puneți 8-10 picături de ulei lavandă în sacul de dormit sau pe pături și perne cânt mergeți cu cortul. Nu doar că veți scăpa de căpușe, dar nici puricii sau țânțarii nu vor mai veni lângă voi.

Puneți câteva picături și pe blana animalului

Pentru a proteja animalul de căpușe, purici, păduchi sau alți acarieni, amestecați 10-12 picături de ulei de lavandă cu 30 ml ulei vegetal și aplicați cu o perie pe blana animalelor. Tot pentru a scăpa de căpușe, dar și purici este foarte des folosit și uleiul esențial de geranium.

Potrivit unui studiu realizat în 2004 publicat în revista suedeza „Journal of Medical Entomologie”, uleiul esențial de eucalipt reduce mușcăturile de căpușe și infecțiile. Dar, fiți atenți, pentru că eucaliptul poate să provoace reacții alergice. De asemenea, potrivit unui studiu publicat în numărul din 2007 ” Journal of Economic Entomology”, uleiul esențial de cedru distruge căpușele larvare. Uleiurile esențiale nu se pulverizează niciodată pe față.

Sursă foto: lavandair.ro

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre