Simona Ionescu / Redactor Șef

Atenție la deplasările în Grecia! S-au luat noi măsuri

Atenție la deplasările în Grecia! S-au luat noi măsuri
Numărul persoanelor infectate a crescut la Atena, iar informațiile despre coronavirusul care ar fi suferit o mutație a făcut ca și Grecia să impună noi reguli.

Guvernul grec se află din nou în stare de alertă. Una din cele mai aglomerate zone din Atena, industrială și economică, situată în partea de vest a capitalei și localitățile Aspropyrgos si Elefsina, unde se află rafinăriile, dar și localitatea Mandra, care operează activitățile logistice a circa 40% a economiei elene, a fost plasată în carantină absolută, după ce un număr mare de muncitori și locuitori au fost testați pozitiv, informează Radio România Actualități.

Ministrul adjunct pentru protecția civilă, Nikos Chardalias, a dispus închiderea tuturor activităților comerciale din această zonă, timp de o săptămână, și plasarea tuturor locuitorilor testați pozitiv în carantină, în spații special destinate și amenajate pentru persoanele testate pozitiv.

Deplasările se permit numai persoanelor care au adeverință de la locul de muncă.

Circulația este interzisă între orele 18:00 până la ora 5:00 dimineața.

În paralel, echipe speciale mobile ale serviciilor sanitare efectuează zilnic mii de teste rapide pentru a se depista rata riscului epidemiologic al regiunii, iar companiile vor efectua obligatoriu o dată la cinzi zile teste moleculare personalului.

Știrea că COVID-19 a suferit o mutație, care conform studiilor de laborator ar putea duce la creșterea capacității lui de a infecta, a alarmat firește și administrația de la Atena. Până în prezent, executivul elen nu a hotărât închiderea granițelor cu Regatul Unit, cum au făcut-o alte țări europene, dar ca o primă măsură, începând de luni, s-a prelungit de la trei la şapte zile carantina la domiciliul declarat pentru toți cei care vin în Grecia, chiar dacă ei se află în posesia unui test molecular negativ prevalat cu 72 de ore înainte. În plus, pasagerii care sosesc pe aeroporturile elene vor fi supuși și la teste rapide, a transmis Radio România Actualități.

Un fost ministru, în stare gravă. Fiul vine din Franța ca să-l vadă

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre