Atenție, șoferi! Puteți primi mii de lei de la stat. Iată ce aveți de făcut

Atenție, șoferi! Puteți primi mii de lei de la stat. Iată ce aveți de făcut
Toți posesorii de mașini sunt interesați de această informație. Anunțul tocmai a fost făcut, iar vestea este că pot câștiga mii de lei.

Ministerul Mediului, condus de Tanczos Barna, a anunțat programul Rabla Local pentru anul 2023. Această inițiativă se realizează cu o cofinanțarea a Administrației Fondului de Mediu și cu participarea primăriei fiecărui oraș și municipiu care ia parte la proiect. Programul Rabla Local 2023, se are în vedere casarea vehiculelor uzate, fiind vizate cele mai vechi de 15 ani. Șoferii vor primi un stimulent financiar pentru a da spre casare automobilele vechi și nu vor fi obligați să-și cumpere o altă mașină cu banii obținuți.

Primăria Muncipiului Arad tocmai și-a anunțat participarea la inițiativă. Conform oficialilor arădeni, administrația publică locală va oferi 600 de lei fiecărui șofer care renunță la rabla din garaj, iar 2.400 de lei vor veni de la Administrația Fondului pentru Mediu. Astfel, fiecare șofer implicat în proiect va primi un stimulent financiar de 3.000 de lei. Conducerea municipiului a declarat că se va înscrie în Rabla Local cu 1.000 de automobile.

Arădenii vor schimba 1000 de mașini

„S-a aprobat şi s-a propus intrarea în acest program cu 1000 de maşini.  E maximum ce permite în momentul de faţă respectiva procedură de la Bucureşti pentru un oraş cum este Aradul. Noi am bugetat pe tot anul pentru 5000 de maşini, respectiv 3 milioane de lei. Vom vedea dacă pe viitor vom mai putea accesa acest program. Nu se întâmplă de mâine! Aşteptăm normele de aplicare.

Estimez că în a doua parte a lunii aprilie vom putea oferi mai multe detalii referitoare la acest proiect: ce documente sunt necesare, în ce format şi unde anume trebuie depuse, totul pentru a informa corect cetăţenii. În momentul de faţă depindem de ceea ce va veni de la Bucureşti, de la Ministerul Mediului şi de la Fondul de Mediu”, a declarat preseimai  Călin Bibarț, primarul Aradului.

Ce trebuie să știe șoferii despre bugetul programului Rabla Local 2023

Bugetul total al proiectului, care a fost demarat în data de 21 octombrie 2022, este de 240 milioane de lei, a mai anunțat ministrul Tanczos Barna. Ministerul Mediului a mai spus că programul are două etape: în primă fază, primăriile interesate se pot înscrie în acest program, iar într-o etapă ulterioară, va fi posibil ca cetățenii să se înscrie în mod direct pentru Rabla Local 2023.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre