Simona Ionescu / Redactor Șef

Atenționare de călătorie în Grecia și Cipru

Atenționare de călătorie în Grecia și Cipru
Foarte mulți români au ales Grecia și Cipru ca destinație de vacanță. Iată, că sunt tot mai multe informații care apar despre aceste două țări. În Grecia este pericol major de incendii de vegetație, iar în Cipru s-au schimbat condițiile de acces.

Vremea s-a schimbat pe toată planeta, iar pandemia impune noi condiții de acces dintr-o țară în alta. Sunt alerte de călătorie în Grecia și Cipru.

Atenționare de călătorie în Grecia și Cipru

Ministerul de Externe informează cetăţenii români care se află sau intenţionează să călătorească în Republica Elenă că autorităţile locale au anunţat pentru data de 22 iulie un pericol major de incendii de vegetaţie în regiunile Attica, Viotia, Korinthia, Argolida, vest Lakonia, Insulele Creta, Evia, Chios, Lesvos, Samos şi Ikaria.

Cetăţenii români care se află pe teritoriul Republicii Elene pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Atena +302106774035 şi Consulatului General al României de la Salonic +302310340088, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate şi preluate de operatorii Call Center, în regim de permanenţă, arată un comunicat al MAE.

De asemenea, precizează sursa citată, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefonul de urgenţă al misiunii diplomatice a României în Republica Elenă +306978996222 şi Consulatului General al României de la Salonic +306946049076.

Condițiile pentru vacanța în Cipru se schimbă de miercuri, 22 iulie

Românii care ajung în Cipru vor fi obligați, începând de miercuri, 22 iulie, să se autoizoleze timp de 14 zile, scrie digi24.ro. La intrarea în țară trebuie să prezinte un test negativ de COVID-19, efectuat cu cel mult 72 de ore înainte.

În lipsa acestuia, vor fi testați la sosirea în Cipru.

Guvernul cipriot a revizuit categoriile de state din care primeşte vizitatori. România a fost mutată în categoria celor cu risc crescut.

Cipru se numără printre statele puțin afectate de pandemie, cu aproximativ 1.000 de infectări și 19 decese.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre