Simona Ionescu / Redactor Șef

Atenționare meteo. Când încep furtunile

Atenționare meteo.  Când încep furtunile
Meteorologii au vești proaste. Furtuni puternice sunt așteptate în aproape toată țara. Va fi vânt puternic. De asemenea, ploile vor fi abundente, putând isca inundații.

După canicula de sâmbătă, care a afectat întreaga țară, meteorologii  spun că vor urma furtunile. Aceștia au transmis un avertisment de fenomene meteo violente, care se estimează că vor dura duminică și luni. Avertismentul de cod galben de vijelii și ploi intră în vigoare duminică la prima oră a dimineții și va dura cel puțin 24 de ore, până luni.

Cele mai afectate regiuni, care intră sub incidența avertizării, sunt: Maramureș, Crișana, Banat, Transilvania și nordul Moldovei. De asemenea, vor fi afectate regiunile de deal și de munte.

În intervalul menționat ”vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin averse torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului cu viteze de peste 65…75 km/h, vijelii și grindină. Cantitățile de apă vor depăși 25…30 l/mp și izolat 40 l/mp”, transmite Administrația Națikonală de Meteorologie.


Șase reguli de care trebuie să țineți cont când cumpărați pește

David și Victoria Beckham, speriați. Iau măsuri drastice


Manifestările specifice instabilității atmosferice vor începe nord-vestul teritoriului  României încă din a doua parte a zilei de sâmbătă, 11 iulie.

”Sâmbătă, 11 iulie, în zonele de câmpie disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură- umezeală (ITU) va atinge pe arii restrânse pragul critic de 80 de unități. În cursul zilei de duminică, 12 iulie, în regiunile vestice, nordice și centrale vremea se va răci semnificativ, dar în cele sud-estice disconfortul termic se va menține accentuat, iar la amiază indicele temperatură-umezeală (ITU) va mai atinge pragul critic de 80 de unități”, mai transmit meteorologii.

Sursa foto: Pixabay

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre