Simona Ionescu / Redactor Șef

Ați observat zgârieturi pe parchet? Cele mai bune soluții ca să remediați situația

Ați observat zgârieturi pe parchet? Cele mai bune soluții ca să remediați situația
Când pe parchet încep să apară zgârieturi sau lovituri, gospodinele încearcă cu disperare să rezolve situația. Iată care sunt remediile cele mai bune.

Nu intrați în panică, în cazul în care constatați că parchetul nu mai arată la fel de bine ca altădată. Problema se rezolvă imediat cu câteva ingrediente minune.

Ați observat zgârieturi pe parchet? Cele mai bune soluții ca să remediați situația

Pentru gospodinele care nu suportă nici un fir de praf, zgârieturile de pe parchet par o adevărată tragedie. Dacă zgârieturile sunt superficiale pe un parchet din lemn masiv, situația se rezolvă cât ați bate din palme. Tot ce vă trebuie este un marker special pentru lemn, pe care îl puteți achiziționa din orice magazin de specialitate.

Pentru început, trebuie să îndepărtați orice urmă de murdărie, folosind o cârpă moale și umedă. Ulterior, se va colora porțiunea care e zgâriată cu markerul. Se insistă până când veți constata că se uniformizează cu restul parchetului.

Chitul de lemn, excelent pentru parchetul laminat

Dacă aveți parchet laminat, vă este de folos tot un marker pentru repararea podelelor. De cele mai multe ori, acesta îl veți primi odată cu un set de reparație. Tot ce aveți de făcut este să îndepărtați excesul de ceară, apoi să neteziți locul cu probleme cu o lavetă umedă. Lăsați să se usuce pentru 24 de ore. Cu ajutorul chitului de lemn din pachet acoperiți apoi zonele zgâriate. În cazul în care ați constatat că a mai rămas totuși un surplus de chit, îndepărtați folosind o lavetă.

Cafea pentru zgârieturi fine

Dacă zgârieturile de pe parchet sunt fine, atunci puteți beneficia de ajutorul cafelei. Fierbeți o cafea cât mai concentrată și introducți o lavetă în licoare. Ulterior, tamponați zona cu probleme. Repetați de mai multe ori până ce nu se mai observă nimic. Persoanele care au parchet deschis la culoare îl pot repara cu ulei de nuci, iar dacă parchetul e roșcat puteți folosi betadina. Soluțiile vor pătrunde în fibra lemnului și vor masca fisurile superficiale.

Sursă foto: tarkett blog

 

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre