Poinsettia, Euphorbia Pulcherrima, Steaua Crăciunului sau, cel mai bine cunoscută sub denimirea de Crăciuniță. Originară din Mexic, Crăciunița tânjește după căldură și lumină pentru a căpăta acea culoare, roșu aprins. Însă florile sale pot avea mai multe culori: roz, alb, galben, crem sau un amestec de mai multe culori, în formă de stea. Noaptea, Crăciunița se închide la culoare, acestea devenind mai închise.
Frigul o omoară
Crăciunița este o floare foarte sensibilă și nu rezistă la frig. Culmea! Este cea mai vândută floare în sezonul rece.
E atât de sensibilă încât nu rezistă nici măcar la variații de scurtă durată. Astfel, e bine să poziționați floarea într-o încăpere călduroasă, dar nu în bătaia directă a caloriferelor – deoarece aerul uscat generate de acestea le usucă.
Frigul o lasă aproape imediat fără flori și frunze, acesta fiind și motivul pentru care mulți o aruncă la gunoi după Sărbători. Mai mult, din cauza falsului renume cum că ar fi o floare de iarnă, mulți o scot afară, în curți sau pe balcoane deschise. Din păcate, după 2-3 zile de expunere la temperaturi joase, florile Crăciuniței sunt compromise.
O poți salva
Deși în urma expunerii la frig își pierde aproape toată vitalitatea, relocarea ei și îngrijirea atentă o va readuce la viață în scurt timp. Temperatura optimă pentru această floare este între 15 grade Celsius și maximum 24. Udatul se face atunci când pământul este uscat, nu la un interval de timp.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook