Simona Ionescu / Redactor Șef

Praz cu linte, un deliciu pentru Postul Crăciunului. Rețeta e pur și simplu senzațională

Praz cu linte, un deliciu pentru Postul Crăciunului. Rețeta e pur și simplu senzațională
Cine a spus că în Postul Crăciunului nu putem avea pe masă cele mai delicioase preparate culinare? Rețeta de praz cu linte este un deliciu de care vă veți îndrăgosti de la prima îmbucătură.

În plin Post al Crăciunului, când tradițiile românești ne îndeamnă la mese frugale, dar pline de savoare, o rețetă inspirată de celebrul chef Yotam Ottolenghi vine să reinventeze ingredientele simple precum prazul și lintea. E momentul să încercați un delicios praz cu linte.

Ingredientele necesare

Pentru a pregăti o asemenea minunăție, aveți nevoie de următoarele ingrediente: 1 kg praz, curățat tăiat în rondele de 2 cm grosime (doar părțile albe și verzi-deschis), 10 căței de usturoi, 10 g crenguțe de cimbru, 200 ml ulei de măsline.

Vă mai sunt necesare 150 g linte, 60 ml zeamă de lămâie, pătrunjel, mărar și tarhon, tocate grosier, sare și piper negru.

Mod de preparare

Praz cu linte, un deliciu pentru Postul Crăciunului pe care nu-l veți uita. Rețeta e pur și simplu senzațională
Praz cu linte, o minunăție pentru Postul Crăciunului

Se preîncălzește cuptorul la 180°C. Se spală foarte bine prazul și se taie în rondele, apoi se pune alături de usturoi, cimbru, sare și un praf de piper într-un vas de copt.

Se amestecă ușor pentru a combina și se toarnă uleiul. Se aranjează prazul astfel încât să fie cu partea tăiată în sus, apoi se introduce la cuptor. Din când în când se scoate din cuptor și se întoarce ușor. Prazul este gata când devine complet moale.

Lintea se fierbe până devine moale

Între timp, se fierbe lintea în apă clocotită timp de 12-15 minute până devine moale, se scurge bine și se pune deoparte. Se scot rondelele de praz din cuptor și se pun într-un bol alături de cinci căței de usturoi.

Se adaugă lintea, puțină sare și un praf de piper. Se introduce preparatul din nou la cuptor pentru 15 minute, având grijă să amestecați din când în când. La final, se aruncă crenguțele de cimbru.

Este un deliciu culinar pe care îl puteți pregăti nu doar în Postul Crăciunului, ci în orice alt moment al anului, fiind perfect alături de o friptură de miel.

Vrei să critici sau să lauzi ceva? Atunci nu ezita să ne scrii în Comentarii! Exprimă opinia într-un limbaj civilizat!

 

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre
Stiri parteneri