Simona Ionescu / Redactor Șef

Au găsit-o moartă, cu bandă adezivă la gură, mâini și picioare. Anchetatorii au deja o ipoteză. Exclusiv

Au găsit-o moartă, cu bandă adezivă la gură, mâini și picioare. Anchetatorii au deja o ipoteză. Exclusiv
În urmă cu o zi, una dintre cameristele unui hotel aflat în centrul Timișoarei a descoperit într-una dintre camerele care ar fi trebuit eliberată pentru următorii clienți cadavrul unei tinere care se cazase acolo pentru un sejur. Surse judiciare au dezvăluit în exclusivitate pentru Rețete și vedete că mâinile, picioarele și gura fetei erau legate cu bandă adezivă.

Cadavrul de pe pat, ancheta unei morți suspecte

Duminică la prânz, Patricia ar fi trebuit să elibereze camera numai că recepția hotelului nu a primit nici un semn de la fata care se cazase acolo pentru câteva zile. Firesc, a fost trimis personalul care face curățenie care a făcut o descoperire macabră. Cameristei care a intrat cu propriile chei după ce la bătăile în ușă nu i s-a răspuns, i s-a înfățișat înaintea ochilor un tablou de coșmar: Patricia zăcea fără suflare pe patul din cameră, iar pe măsuță erau împrăștiate medicamente, fie întregi, fie sub formă de praf. În plus, cadavrul avea mâinile, picioarele și gura legate cu bandă adezivă! Ancheta unei morți suspecte care a fost preluată de judiciariștii de la Secția 4, din Timișoara.

”Mamă, plec la munte cu niște prieteni!”

Cu câteva zile mai devreme, adică luni, 17 iulie, Patricia își arunca într-o geantă câteva lucruri și, fără să lase impresia că există vreo problemă care îi macină sufletul, îi spunea mamei sale că pleacă într-o mică vacanță cu prietenii, la munte. ”Mamă, plec la munte cu niște prieteni!”, au fost ultimele cuvinte spuse mamei. Cum, în zilele care au urmat, fata nu i-a mai răspuns la apeluri, mama Patriciei a cerut prietenilor acesteia amănunte despre excursia în care, chipurile, fata ei plecase. Așa, biata femeie avea să afle că fusese mințită și că Patricia nu plecase în nicio excursie! Fata ei plănuia, cel mai probabil, să-și ia viața! Abia după cinci zile de la momentul în care a văzut-o pentru ultima oară ieșind cu geanta pe umăr pe ușa casei lor din Timișoara, femeia s-a decis să anunțe poliția care a înregistrat dispariția tinerei la data de 21 iulie.

Somnifere pisate

Legiștii care au autopsiat cadavrul au stabilit că Patricia a murit prin ingestie medicamentoasă și că decesul s-a produs cu câteva zile înainte de ziua în care trupul fără viață a fost descoperit în camera de hotel. De altfel, pe măsuța din cameră au fost descoperite foarte multe pastile, fie întregi, fie pisate, sub formă de praf. Analiza acestora a arătat că este vorba de somnifere.

Faptul că Patricia avea mâinile, picioarele și gura legate cu bandă adezivă nu a plasat cazul în zona unei crime, deoarece nu există nici un indiciu că altcineva în afară de tânără a intrat în acea cameră pe toată durata închirierii.

 Tânăra s-a legat pentru a nu avea posibilitatea să se salveze

”S-au luat declarații tuturor celor de la hotel, au fost vizionate înregistrările camerelor de supraveghere. Nimeni în afară de ea (n.r. Patricia) nu a intrat în acea cameră până la momentul descoperirii cadavrului de către cameristă. Criminaliștii au cercetat absolut fiecare bucățică a camerei. Sunt indicii clare că fata și-a legat picioarele, mâinile și apoi gura pentru a nu-și da posibilitatea să se salveze după ce a luat acele pastile. În cameră au fost descoperite atât pastile întregi cât și medicamente pisate. Inițial s-a crezut că este vorba de supradoză, cu atâtea prafuri pe masă, dar apoi s-a aflat că este vorba de somnifere.

Mama ei anunțase dispariția

La momentul în care mama ei a dat-o dispărută (21 iulie), tânăra era cel mai probabil, moartă. Cadavrul era deja într-o stare de depreciere. Aceste probe științifice coroborate cu declarațiile personalului hotelului și cu interpretările imaginilor camerelor de supraveghere întăresc ipoteza că fata a murit cu câtva zile înainte de a-i fi descoperit cadavrul”, au dezvăluit în exclusivitate surse judiciare pentru Rețete și vedete.

Moartea fetei este considerată una suspectă conform procedurilor judiciare, însă singura ipoteză luată în calcul este, după studiul probelor, sinuciderea prin ingestie medicamentoasă.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre