L-au numit ”Primul brad împotriva COVID-19” și s-au lăudat pe rețelele de socializare. Oamenii s-au bucurat, dar le-a trecut repede când au văzut că este format din mii de doze goale de vaccin. S-a lăsat cu amenzi.
Bradul din doze de vaccin a fost distrus
Sfântul Nicolae a fost sărbătorit și la Palatul Copiilor din Capitală, acolo unde este deschis un centru de vaccinare.
”Primul “brad” împotriva COVID-19! Spiritul Sărbătorilor este prezent și la Centrul de vaccinare de la Palatul Copiilor! După sute de ore de muncă, “«Bradul» de Crăciun de la Palatul Copiilor este gata și pregătit să fie vizitat în număr cât mai mare. Este un brad altfel, pro sănătate și pro viață, fiind utilizate peste 19.000 de doze de vaccin împotriva COVID-19. «Bradul» are o înălțime de 3 m, o anvergură de 2.2 m și este realizat din doze Pfizer și Moderna. Cutiile de cadouri și căsuța sunt realizate din doze Johnson&Johnson. Meritul este al personalului din centru și al tuturor celor care au ales să se vaccineze împotriva COVID-19, cea mai la îndemână soluție de protecție. Inimosul personal al centrului vă urează Sărbători Fericite!”, a anunțat victorios site-ul oficial RO Vaccinare.
Mii de oameni s-au revoltat. Garda de Mediu s-a sesizat și a constatat o serie de nereguli. Coordonatorul centrului, dar şi firma care trebuia să preia deşeurile medicale au fost amendaţi cu 90.000 de lei.
Bradul punea în pericol viața oamenilor
”Am fost sesizaţi în privinţa existenţei unor construcţii din deşeuri medicale, în incinta centrului de vaccinare organizat în interiorul Palatului Copiilor, din sectorul 4 al Bucureştiului. Echipa de control a GNM a găsit şi sancţionat mai multe abateri legate de folosirea şi transportul deşeurilor medicale de acolo. Cele trei sancţiuni contravenţionale au totalizat 90.000 de lei.
De asemenea, construcţiile respective au fost desfiinţate şi ne-am asigurat că recipientele utilizate din care fuseseră realizate, considerate deşeuri medicale nepericuloase, au fost transportate la un operator specializat, pentru a fi eliminate, aşa cum prevede legea”, a declarat comisarul general al GNM, Marioara Gătej.
Cel care a semnalat prima oară prezența acestui periculos brad, deoarece acele fiole sunt un deșeu sanitar ce trebuie depozitat corespunzător, a fost avocatul Gheorghe Piperea, într-o postare pe pagina sa de Facebook. Mesajele de indignare ale românilor au inundat apoi rețeaua de socializare. Autorităților, însă, le-a luat 3 zile până când au „distrus” bradul și au dat amenzi.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook