Simona Ionescu / Redactor Șef

Autoritățile le-au pus gând rău proprietarilor și chiriașilor care calcă strâmb. Îi paște închisoarea

Autoritățile le-au pus gând rău proprietarilor și chiriașilor care calcă strâmb. Îi paște închisoarea
PSD vrea să-i pună la punct pe proprietarii sau administratorii de imobile unde se vând droguri, dar și chiriașii vor fi trași la răspundere. Se anunță pedepse cu închisoarea.

Cine încalcă această lege va intra la închisoare. PSD a inițiat un proiect legislativ prin care vor fi pedepsiți chiriași, proprietari sau administratori de imobile unde se consumă sau se vând droguri.

„Consumul de droguri va fi descurajat şi prin sancţionarea cu închisoare a proprietarilor”

„Demersul legislativ al PSD mai prevede majorarea pedepselor referitoare la finanţarea faptelor care sunt în legătură cu traficul şi consumul de substanţe psihoactive, acestea, alături de mijloacele de producere a lor, banii, valorile sau orice alte bunuri dobândite prin valorificare, urmând să fie confiscate.

Proprietarii sau chiriașii care au tangență cu drogurile vor fi luați la bani mărunți

Un alt element de noutate prevăzut de această iniţiativă legislativă este considerarea folosirii minorilor în derularea de operaţiuni cu substanţe psihoactive ca fiind circumstanţă agravantă(…) Consumul de droguri va fi descurajat şi prin sancţionarea cu închisoare a proprietarilor, chiriaşilor sau administratorilor de imobile în care se consumă droguri”, a explicat social-democrata Elena Stoica.

Șoferii pot primi amenzi chiar și de zece ani

În dezbatere la Senat se află și un alt proiect legislativ legat de șoferii care sunt prinși la volan beți sau drogați. Se intenționează ca șoferii să fie privați de „dreptul de a conduce pe termen nelimitat”. Dacă șoferii care sunt sub influența alcoolului sau a drogurilor și provoacă decesul altei persoane vor putea primi între trei-zece ani de închisoare.

„Potrivit propunerii de act normativ, şoferilor depistaţi ca fiind sub influenţa drogurilor sau alcoolului le va fi interzis dreptul de a mai conduce vehicule pentru o perioadă de până la zece ani, iar pedeapsa cu închisoarea nu va mai putea fi amânată, indiferent de motive, fiind eliminată suspendarea privării de libertate”, a mai spus deputata Elena Stoica.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre