Simona Ionescu / Redactor Șef

Avocata vedetelor, Lizeta Haralambie, a vizitat celula celui mai temut interlop din lume

Avocata vedetelor, Lizeta Haralambie, a vizitat celula celui mai temut interlop din lume
Alphonse „Scarface” Capone a gustat pentru prima dată din viața de închisoare în Philadelphia. Lizeta Haralambie, cunoscută ca avocata vedetelor, a intrat în camera de penitență a celui mai temut interlop din lume și le-a arătat totul și românilor.

Celebrul Alphonse Al Capone s-a oprit în Philadelphia în timp ce călătorea în Atlantic City înapoi la casa sa din Chicago în mai 1929, dar interlopul a fost arestat în fața unui cinematograf. Avocata vedetelor, Lizeta Haralambie a vizitat celula lui Al Capone, a făcut un video și a postat totul pe contul său de socializare.

Lizeta Haralambie este cel mai iubit avocat printre vedete. Radu Mazăre o consideră una dintre cele mai bune prietene ale sale.

Lizeta Haralambie este cunoscută ca fiind o foarte bună a fostului edil Radu Mazăre, dar și a altor vedete pe care, la un moment dat, le-a consiliat și, de multe ori, le-a și scos din probleme ce țin de justiție. 

În celula lui Al Capone răsunau acorduri de vals

Celula lui Al Capone înainte de restaurare

„Întreaga cameră era învăluită în strălucirea unei lămpi de birou care stătea pe un birou lustruit…. Pe pereții odinioară mohorâți ai camerei penale atârnau tablouri de bun gust, iar acordurile unui vals erau emise de un radiocasetofon puternic, de design arătos și finisaj fin…”.

Nu este descrierea unei camere dintr-un hotel de lux, nici biroul unui om de afacere bogat, doar celula lui Al Capone, descrisă într-un articol din 1929 din Philadelphia Public Ledger.

Chiar dacă tratamentul lui Al Capone la Eastern State nu a fost atât de special pe cât se crede, personalitatea sa a făcut ca poveștile despre perioada petrecută în închisoare să fie chiar și acum învăluită în mister.

Celula lui Capone conținea mobilă fină, covoare frumoase, picturi de bun gust și un radio de lux

Prima închisoare în care a stat Al Capone

Al „Scarface” Capone a fost arestat în fața unui cinematograf din Philadelphia, în mai 1929, pentru că avea asupra sa un revolver de calibrul 38 fără licență și a fost condamnat la un an de închisoare.

A executat opt luni din această pedeapsă la Eastern State, într-o celulă aparent opulentă, cu multe dintre facilitățile pe care și le-a dorit. Ziarele din Philadelphia au notat că celula lui Capone conținea mobilă fină, covoare frumoase, picturi de bun gust și un radio de lux.

De asemenea, jurnaliștii au punctat și faptul că în celulă, interlopului îi plăcea să asculte valsuri.

Celula lui Al Capone a fost restaurată în perioada 2018-2019

@avocat.lizeta.har

♬ original sound – avocat.lizeta.haralambie

În 2018-2019, Eastern State a coordonat un proiect de refacere a tencuielii, fiind restaurați pereții și tavanul din Celula lui Al Capone. Tot mobilierul a fost scos din celulă și conservat prin curățare și diverse tratamente.

În urma acestor proiecte, pentru prima dată în istoria sitului, mobilierul și celula în sine au oferit vizitatorilor o imagine coerentă a modului în care celula lui Al Capone arăta în 1929, când a fost încarcerat aici.

Arestarea lui Capone a avut loc într-un moment de escaladare a violenței mafiote în Chicago, iar el a fost adesea acuzat că se ascunde intenționat în închisoare.

A cheltuit mii de dolari încercând să fie eliberat și a negat toată viața că a venit la Philadelphia pentru a se ascunde. Capone a murit pe 25 ianuarie 1947, în conacul său din Palm Island, din cauza complicațiilor sifilisului.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre
Stiri parteneri