Simona Ionescu / Redactor Șef

Florin Duduianu, „interlopul care a furat laptele praf de la bebelușii din California”. Americanii îi pregătesc o pedeapsă aspră

Florin Duduianu, „interlopul care a furat laptele praf de la bebelușii din California”. Americanii îi pregătesc o pedeapsă aspră
Polițiștii din comitatul Orange din California au arestat 48 de presupuși membri ai unei rețele criminale românești care ar fi furat sute de mii de dolari de la californienii cu venituri mici prin sustragerea cardurilor de beneficii de stat. Printre ei se află și infractorul Florin Duduianu.

Florin Duduianu, alături de alți 47 presupuși membri ai unei rețele criminale românești au fost prinși după ce au furat sume mari de pe carduri sociale. Infractorii au fost arestați în comitatul Orange din California.

Comerț cu cartelurile de droguri

Suspecții sunt acuzați că au instalat dispozitive de skimming în magazine și le-au folosit pentru a șterge informațiile de pe cardurile EBT (electronic benefit transfer), pe care familiile cu venituri mici le folosesc pentru a cumpăra alimente și lapte praf pentru copii.

După ce au primit informațiile, aceștia au golit cardurile, cumpărând lapte praf pentru copii, pe care l-au dus apoi în Mexic (unde există o penurie de lapte praf) și s-ar fi angajat în comerțul cu cartelurile de droguri. Este posibil ca victimele să nu-și dea seama că și-au pierdut toate beneficiile decât atunci când se află la casa de marcat, încercând să cumpere alimente pentru familiile lor.

S-au furat mai mult de 108 milioane de dolari

Potrivit unui comunicat al anchetatorilor din Orange County, în 2023, în California s-au furat prin operațiuni de skimming mai mult de 108 milioane de dolari de pe cardurile sociale, pe care statul le-a alocat familiilor cu venituri mici. Responsabile ar fi mai multe grupări, între care și cea coordonată de Florin Duduianu. Acesta a fost între timp pus sub acuzare de un mare juriu federal pentru accesarea frauduloasă a fondurilor de asistență guvernamentală.

48 de infractori printre care și Florin Duduianu au fost prinși în California

„Victimele sunt mame singure care se luptă pentru a pune un acoperiș deasupra capului copiilor lor”

„Acestea nu sunt infracțiuni fără victime. Victimele sunt mame singure care se luptă pentru a pune un acoperiș deasupra capului copiilor lor și mâncare pe masă. Și oameni muncitori care au nevoie de o mână de ajutor și care se trezesc stând la coadă la casă cu sacoșele pline de cumpărături, doar pentru a fi umiliți când află că nu au bani în cont pentru că un hoț le-a luat totul pe furiș”, a declarat Todd Spitzer, procurorul districtual al comitatului Orange. „Duduianu a furat laptele praf a bebelușilor săraci din America”, scriu cetățenii din California, revoltați, pe rețelele sociale.

Se cere implementarea tehnologiei cip pentru cardurile EBT

Spitzer, împreună cu oficialii de aplicare a legii, solicită acum guvernatorului Gavin Newsom să implementeze tehnologia cip pentru cardurile EBT, similar cu momentul în care California a emis rambursarea taxei pentru clasa de mijloc prin intermediul cardurilor de debit cu cip în octombrie 2022.

Duduianu, acuzat de tâlhărie și șantaj

Pe numele lui Duduianu a fost emis mandat de arestare în România din anul 2020, acesta fiind acuzat de şantaj, tâlhărie si tâlhărie calificată, într-un dosar în care victimele erau cântăreţi de manele.

„În perioada octombrie 2017 – iulie 2020, inculpaţii, cunoscuţi în spaţiul social având ca preocupare săvârşirea de fapte cu violenţă, profitând de reputaţia conferită de apartenenţa la o anumită familie, prin violenţe şi ameninţare cu acte de violenţă, au constrâns persoanele vătămate, care îşi desfăşoară activitatea în domeniul muzical, să le remită sume importante de bani, imediat sau în viitor.

Și să participe în mod gratuit la anumite evenimente viitoare”, spuneau în 2020, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 într-un comunicat.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre