Simona Ionescu / Redactor Șef

Baba Dochia își scutură cojoacele, vremea schimbă foaia. Se întoarce iarna

Baba Dochia își scutură cojoacele, vremea schimbă foaia. Se întoarce iarna
Dacă până acum românii au avut parte de temperaturi de primăvară, vor trebui să scoată din nou hainele groase din șifonier. Vremea se va schimba, iarna încă nu a plecat.

Ultimele lovituri ale iernii! Vremea va deveni rece în România, temperaturile scad brusc, iar în zonele localități din țară se întoarce înghețul. Baba Dochia nu se lasă, își scutură din nou cojoacele.

La munte se întoarce lapovița și ninsoarea

Ninsori și lapoviță în România în luna martie, anunță meteorologul Florinela Georgescu, director adjunct al ANM.  Specialistul spune că vremea capricioasă este însă specifică lunii martie. Dacă luni temperaturile vor mai urca până la 19 grade Celsius, în Dealurile din Vest, în sud mai scad cu câteva grade. De marți însă, va fi frig, vor apărea ploile, iar la munte se va întoarce lapovița și ninsoarea. Și mai frig va fi după 11 martie și din nou în zonele montane lapoviță și ninsoare.

Se întoarce lapovița și ninsoarea

Noaptea vor fi temperaturi cu minus

„Temperaturile minime vor fi în general pozitive, în următoarele nopți posibil în a doua parte a săptămânii, în nordul Moldovei, să apară temperaturi sub limita înghețului pe perioada scurtă. Ceea ce nu e anormal pentru perioada capricioasă cum e luna martie”, a declarat meteorologul Florinela Georgescu, la România TV.

Ce se va întâmpla în a doua jumătate a lunii martie

În perioada 18-25 martie, situația va reveni la normal iar temperaturile vor fi mai ridicate decât cele normale, în toată țara. Apropiat de normal va fi și regimul pluviometric. Situația nu se va schimba nici în săptămâna dintre 25 martie – 1 aprilie, când valoriile termice vor fi peste cele specifice acestei perioade, în toată țara. Potrivit informațiilor oferite de ANM, în această perioadă și cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele normale, în toate regiunile.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre