Simona Ionescu / Redactor Șef

Becali a fost „Don Giovanni” și în pușcărie. „Eu dictam câți trebuia să fim într-o celulă”

Becali a fost „Don Giovanni” și în pușcărie. „Eu dictam câți trebuia să fim într-o celulă”
Nu e ușor pentru nimeni să stea în spatele gratiilor, dar Giovanni Becali a rămas „Don Giovanni” și în pușcărie. Vărul lui Gigi Becali a povestit cum era viața în celulă, unde nimeni nu comenta în fața lui.

Anii petrecuți în pușcărie alături de Cristi Borcea nu au fost uitați de Giovanni Becali. Afaceristul îl consideră pe Borcea „primul copil al meu, eu l-am șmecherit”.

Giovanni Becali: „Eu am spus că sunt născut într-o casă cu wc… pe dracu”

Giovanni Becali (Ioan, în buletin!) a impus respect, dar a și respectat. Și în viața de zi cu zi, dar și în spatele gratiilor. În celulă au stat și patru persoane, dar și cinci sau șase. Doar Giovanni Becali „dicta” alături de câte suflete să respire. Toată lumea trebuia să păstreze ordinea și curățenia și nimeni nu avea voie să fumeze în celulă, nici măcar Borcea.

„Era o celulă renovată cu aprobarea penitenciarului, cu wc-uri dar nu turcești. Eu am spus că sunt născut într-o casă cu wc… pe dracu… mi s-a aprobat și asta, l-am adus. Nu se fuma în cameră”.

„Pe Borcea și afară când fuma trabuc, îl trimiteam în capul curții”

„Acolo am fost puțin cu Borcea și fratele, după aia ei ne-am separat, eu am rămas la Slobozia… După șapte luni ne-am întâlnit iar, că s-a schimbat regimul. Aveam doar oameni cu carte, ministrul ăla de la Poștă… am scris trei cărți, am muncit.

Mâncam numai pachete aduse de acasă, n-am mâncat niciodată ce dădeau ei și cu mine mâncau și cei din cameră. Oameni care trebuia să aibă măcar un liceu ca să am cu cine vorbi. (…) Pe Borcea, și afară când fuma trabuc, îl trimiteam în capul curții. Te zăpăcea, te amețea”, și-a spus povestea Giovanni Becali.  

„Dă-i apă, fă-i, dregei, leșina…”

Giovanni Becali, despre perioada din pușcărie petrecută cu Cristi Borcea

Borcea a suportat foarte greu închisoare și a reușit să se adapteze doar cu ajutorul lui Giovanni Becali și a fratelui său, Victor. „Cel puțin prima seară… era o cameră provizorie, cu geamuri sparte și era un frig pe 4 martie… a intrat la toaletă, era puțin maronie, dă-i apă, fă-i, dregei, leșina… i-a fost foarte rău”, a povestit Becali.

Afaceristul spune că pe lângă rigorile pușcăriei, Borcea a trebuit să facă față și telenovelei cu fosta soție și Valentina.

„Borcea îmi aranja sprâncenele, mă tundea, îmi făcea pedichiura”

„Nașul Alinei era Gigi, eu țineam cu Valentina, Victor cu Alina, îi dădeam telefoanele noastre, din minutele noastre să vorbească cu amândouă. E un prieten adevărat, eu țin la el, e un om special. Cu toate astea… cu vopsitul părului, că a vrut să mă vopsească și pe mine.

Îmi aranja sprâncenele, mă tundea, eu îmi tăiam unghiile simplu, el avea clești speciali. Îmi făcea pedichiura… Mă bucur că e bine și că a mai făcut copii cu Valentina, frumoși toți”, a mărturisit Giovanni Becali.

„Alina a avut un prieten cubanez”

Deși era cu Valentina, cât timp a fost închis, Giovanni spune că Borcea era foarte gelos, pentru că Alina „a avut un prieten cubanez”. „Păi, ce era să facă Alina acum? Păi, băi, tu chiar pe toate le vrei? O ai pe Valentina, gata, stai cu ea. Nu, el vrea să controleze viețile tuturor. Acum s-a liniștit, o iubește pe Valentina, e o femeie extraordinară”, susține afaceristul.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre