Simona Ionescu / Redactor Șef

Benone Sinulescu a murit acasă, la o zi după ce aniversase 40 de ani de căsătorie

Benone Sinulescu a murit acasă, la o zi după ce aniversase 40 de ani de căsătorie
Nea Beni, cel mai energic artist al României a plecat din lumea cu dor în lumea fără dor. Unde își va dormi somnul de veci.

Prietenii și cei care l-au iubit pe nea Beni sunt șocați. După ce a scăpat de tot ce a fost mai greu, a plecat. Pentru totdeauna.

A trecut puțin timp de când Benone Sinulescu a plecat la dreapta Domnului. Artistul avea 84 de ani și l-a pus la pământ o pneumonie de aspirație. Cântărețul care a lăsat în urmă o durere imensă urmează să fie înmormântat la cimitirul Eternitatea din Arad, acolo unde el și soția își construiseră un cavou.

„Miercuri am făcut 40 de ani de la căsătorie, el a murit azi, joi, la ora 14:00”

„Am rămas singură, era bine, ne bucuram, dar a făcut o pneumonie de aspirație și s-a dus, n-a vrut să fie dus la spital, de frică, din cauza Covid-19.A murit astăzi, joi, la orele 14.30, îl ducem la o casă mortuară, la o firmă, apoi de aici o să-l ducem la Filarmonica, îl vom înmormânta la Eternitatea. El este în casă acum, în pat, așteptăm firma mortuară să vină, sunt distrusă de durere. Nu am nevoie de nimic, pe el înapoi nimeni nu îl mai întoarce!”, a declarat soția lui Benone Sinulescu.

Tot soția marelui artist a corectat primele informații care ne-au parvenit despre moartea lui Nea Beni. „Nu mai sunt om. Ieri (n.r. miercuri) am făcut 40 de ani de la căsătorie, el a murit azi la ora 14:00. A murit acasă, nu a avut covid, a avut pneumonie, i-am cumpărat concentrator de oxigen. Veneau medicii periodic, acasă și avea două femei care s-au ocupat de el și l-au îngrijit așa cum trebuie. Fără el viața nu mai e la fel. Ne-am făcut cavoul la Arad, la cimitir, abia l-am convins să îl facem. M-am gândit că suntem bătrâni”, a declarat Elena Sinulescu, pentru click.ro

„Aș fi vrut să am glasul din tinerețe și mintea de acum”

În urmă cu 10 ani, Nea Beni a mărturisit că are un singur mare regret în viață: faptul că nu și-a cunoscut soția mai devreme. „Aş fi vrut, la vârsta asta (n.r. – 77 de ani), să am glasul din tinereţe şi mintea de acum. Aş mai regreta faptul că nu mi-am găsit jumătatea mai devreme, că nu am cunoscut-o pe soţia mea, Elena, mai devreme şi că am petrecut împreună doar 30 şi ceva de ani. Aş fi vrut să petrecem mai mult timp împreună pentru că ne iubim şi acum ca la început.”, povestea artistul.

Gânduri de la cei care l-au iubit

La scurt timp de când nea Beni s-a stins, rețelele de socializare s-au umplut cu mesaje de condoleanțe. Cei care l-au iubit au vrut să-i mai spună încă odată că golul lăsat de dispariția lui nu va fi umplut niciodată, de nimeni. Printre primele persoane care suferă enorm în urma morții lui Benone Sinulescu se numără îndrăgita cântăreață Irina Loghin, cu care Nea Beni a făcut duet ani buni.

„Regret plecarea dragului și bunului meu coleg Benone Sinulescu, artistul special alături de care am pornit pe drumul cântecului, împărțind bucurii și tristeți! Cu Benone am adunat stadioane întregi, ne-am bucurat de succes și de dragostea publicului din toată țara!

Avem melodii de referință împreuna și amintiri pe care nu ni le poate lua nimeni!  Benone Sinulescu este un simbol al românilor și artistul pentru care și veșnicia se înclină! Plânge Siriul și țara întreagă!  Rămas bun, dragul meu coleg!”, a spus vedeta.

„E prima dată când îmi dă țeapă…”

La rândul său, prezentatorul Dan Negru a fost trist la aflarea veștii, mai ales că în vară vorbise cu Benone să se reîntâlnească de Revelion. N-a mai apucat…

“Îl știu de 25 de ani și e prima dată când îmi „dă țeapă”.  În vară mi-a promis ca anul ăsta ne revedem de Revelion. N-o să fie … Am mii de povești cu Beni! O să vi le spun… Dar acum începe legenda Benone Sinulescu.  Pentru că atunci când se termină povestea, începe LEGENDA. Azi s-a stins Beni…”, a afirmat prezentatorul.

„Dumnezeu să te ierte, Nea Beni! Ai fost un munte de efervescență”

„Încă o mare pierdere a folclorului românesc, în mai puțin de 2 săptămâni… Marele Benone Sinulescu s-a stins din viață în urmă cu puțin timp… Dumnezeu să te ierte, Nea Beni! Ai fost un munte de efervescență, de talent, de bună dispoziție, un om-spectacol, irepetabil și inimitabil!

Să te odihnești în liniște! Rămân cu amintirile frumoaselor noastre turnee din străinătate unde umpleai sălile până la refuz! Această poză este din anul 2004, Beijing, China! Iar Nea Beni a rămas neschimbat și mereu tânăr…până la ultima suflare. Condoleanțe familiei!”, a afirmat și Mirela Vaida, marcată de această mare nenorocire.

Și Iuliana Tudor și-a exprimat regretele adânci, afirmând că pentru ea Nea Beni va rămâne mereu un nemuritor: “S-a stins Benone Sinulescu! O viață ca un cântec! Pentru mine, un Nemuritor!  Drum lin, Maestre!”.

Sursă foto: instagram

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre