Simona Ionescu / Redactor Șef

Bijuteriile unei celebre prințese din Casa Regală londoneză sunt scoase acum la licitație. FOTO

Bijuteriile unei celebre prințese din Casa Regală londoneză sunt scoase acum la licitație. FOTO
Au trecut 14 ani de când David Linley a scos la vânzare în mod infamabil obiecte prețioase care aparțineau mamei sale, regretata prințesă Margaret, pentru a deconta o factură de impozit pe succesiune în valoare de 3 milioane de lire sterline.

În prezent, bunurile prețioase ale familiei și amintirile sunt din nou scoase pe piață. Un colecționar care a scos 50 din cele 800 de articole puse în vânzare în 2006 le oferă acum spre vânzare, cu prețuri mult mai mari.

Ce bijuterii valoroase sunt scoase la vânzare

Prințesa Margaret, Contesă de Snowdon (Margaret Rose; 21 august 19309 februarie 2002) a fost sora mai mică a reginei Elisabeta a II-a a Regatului Unit și fiica regelui George al VI-lea și a soției lui, regina Elisabeta.

Printre bijuteriile ei, scoase acum la vânzare, se numără obiecte precum inelul cu diamante de 5,16 carate, cel mai scump articol al colecției, care s-a vândut în 2006 cu 142.400 de lire sterline. Acesta este acum scos la vânzare pentru suma de 1,1 milioane de lire sterline.

Vânzarea include, de asemenea, un inel din cristal de diamant Macle, de Stuart Devlin, care a fost vândut în anul 2006 cu 30.000 de lire sterline și acum este scos la vânzare pentru 225.000 de lire sterline.

Un ceas de mână Cartier care a fost cumpărat pentru prințesa Margaret sub forma unui cadou de Crăciun în anul 1950 și care a fost vândut în 2006 cu 57.600 de lire sterline este acum disponibil pentru suma de 125.000 de lire sterline.

Pe lângă bijuterii, alte obiecte au crescut dramatic în valoare, inclusiv patul care a aparținut cândva bunicilor reginei, contele și contesa de Strathmore. Patul a adus 48.000 de lire la licitație și acum este oferit spre vânzare la 175.000 de lire, de către colecționarul de mistere.

Cum a influențat serialul The Crown vânzarea

Bărbatul, care nu dorește să fie identificat, a creat un site web pentru a găzdui vânzarea – royalpossessions.co.uk – și simte că momentul este potrivit datorită popularității serialului Netflix The Crown.

„Oamenii sunt acasă urmărind The Crown, nu-i așa? Deci este un moment minunat pentru a vinde. Nu este doar o investiție. Oamenii le vor pentru discuții de genul: Iubesc inelul tău, dragă. A, da. A fost al prințesei Margareta, știi – ce conversație excelentă la masă. Chestiile acestea nu ar fi trebuit niciodată vândute. Dar iată o oportunitate. Wow. Este o bucată de istorie pentru copiii copiilor tăi”, a declarat el.

800 de obiecte din moștenirea familiei au fost vândute

În 2006, David Linley și Lady Sarah au adunat o sumă de 14 milioane de lire sterline după ce au vândut 800 de obiecte din moștenirea familiei, inclusiv tiara de nuntă a prințesei Margareta, care le-a adus 926.000 de lire sterline.

Peste jumătate din articole au fost cumpărate de oameni din Marea Britanie, conform cifrelor vânzărilor, aproximativ 16% mergând către americani și aproximativ 10% în Asia.

Un portret al tinerei prințese Anne a artistului italian Pietro Annigoni a costat 680.000 de lire sterline, în timp ce o cutie pentru țigări Cartier, de aur, oferită prințesei de către tatăl ei George al VI-lea, a fost vândută pentru 102.000 de lire sterline.

Licitația – care a avut loc la Christie’s și a fost considerată oarecum necorespunzătoare după moartea mamei sale – a fost estimată inițial să strângă suma de 3 milioane de lire sterline.

Imagini nemaivăzute cu Freddie Mercury. Fotograful lor publică o carte cu poze intime ale formației Queen

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre