Simona Ionescu / Redactor Șef

Bill Gates și-a mărit imperiul imobiliar cu un castel. Mai are un vis, dar cineva îi pune piedici

Bill Gates și-a mărit imperiul imobiliar cu un castel. Mai are un vis, dar cineva îi pune piedici
Bill Gates a cumpărat un castel superb din Portofino (Italia) cu suma de  60 de milioane de dolari, mărindu-și imperiul imobiliar.

Bill Gates, fondatorul Microsoft, unul dintre cei mai bogați oameni ai lumii, a intrat în posesia Villei San Giorgio din Portofino, unul dintre cele mai frumoase castele de pe Riviera.

Potrivit planurilor magnatului, castelul, o proprietate emblematică ce domină marea, cu acces privat cu liftul la plajă, va face parte din lanțul său hotelier Four Seasons, devenind un hotel de ultra-lux. Compania Four Seasons a fost la rândul ei vândută lui Gates de către prințul saudit Alwaleed bin Talal pentru peste două miliarde de dolari. Castelul este în prezent împărțit în 12 mini-apartamente, închiriate și are o suprafață de 1.200 de metri pătrați.

„Regulile trebuie respectate de toată lumea”

Bill Gates vrea să îi schimbe destinația, însă se lovește de primarul din Portofino, Matteo Viacava. „Planul de reglementare este foarte clar și numai o vilă cu destinație rezidențială poate merge acolo. Îmi imaginez că Bill Gates știe acest lucru. Ne bucurăm că o persoană atât de importantă și-a arătat interesul pentru Portofino. Dar regulile sunt reguli și trebuie respectate de toată lumea”. Un alt obstacol este faptul că cele 12 apartamente care se pare că sunt închiriate unor familii celebre, precum Lora Piana și Armani vor trebui evacuate.

Bill Gates și-a cumpărat castel în Portofino. Sursă foto: Daily mail

Lumea bună trece prin Portofino

Bill Gates este doar unul dintre marile nume care s-au lăsat seduse de minunatul sat din Italia. În luna mai, Dolce e Gabbana a sosit și a preluat istoricul Caffè Excelsior, în timp ce LVMH al lui Bernard Arnault, contează pe mai multe însemne sub marca Belmond, achiziționată în urmă cu câțiva ani. E vorba de hotelul Splendido, Splendido Mare și băile Fiore și Langosteria di Paraggi. Tot în Portofino se află și filiala liguriană a lui Carlo Cracco, unde lucrează tânăra Mattia Pecis, devenită acum un punct de referință pentru mâncarea bună în Golful Tigullio.

Unde locuiește Bill Gates

Reședința principală a lui Bill Gates este casa de 131 de milioane de dolari pe care o deține în Medina, Washington, care se întinde pe o suprafață de 66.000 de mp și a fost construită în șapte ani. Proprietatea este supranumită Xanadu 2.0 și dispune de o sală cu trambulină, un pârâu artificial, șase bucătării, o piscină de 60 de metri și o sală de mese cu o capacitate de 200 de persoane, potrivit Forbes.

Conacul are vedere spre Lacul Washington, în Medina, la nouă mile de centrul orașului Seattle, unde își are sediul Fundația Gates. Casa are o piscină interioară-exterioară cu un sistem de muzică subacvatică și desene fosile pe podea, plus o amprentă fosilă antică a unei frunze de palmier în spatele trambulinei.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre