Simona Ionescu / Redactor Șef

Boala transmisă de țânțar care se manifestă ca o afecțiune psihică. Adda: „Nu îmi simțeam fața”

Boala transmisă de țânțar care se manifestă ca o afecțiune psihică. Adda: „Nu îmi simțeam fața”
Un an și jumătate a crezut că suferă de o boală cumplită, dar de fapt Adda are altă afecțiune. Artista a spus totul acum.

Nu vrea să supere pe nimeni, dar e peste puterea Addei să înțeleagă de ce i s-a pus un diagnostic greșit. Dar lucrurile se pare că revin la normal.

Boala transmisă de țânțar de care suferă Adda se manifestă ca o afecțiune psihică. „Nu îmi simțeam fața”

La prima vedere, înțepătura unui țânțar pare inofensivă. Te scarpi puțini și trece. Din păcate, nu e deloc așa, iar OMS susține că aceste insecte sunt responsabile de transmiterea a 7 boli mortale și decesul a peste un milion de oameni anual. De aceea, se recomandă dacă plecați în țările din Africa și Asia, unde există specii ciudate de țânțari, să vă faceți vaccinurile care vă pot salva viața.

Adda diagnosticată cu Borelioza și Bartonella

După un an și jumătate de chin și dieta groaznice, Adda a fost diagnosticată cu două boli cauzate de țânțari, căpușe sau ploșnițe. E vorba de Borelioza și Bartonella, două afecțiuni extrem de periculoase ale căror simptome sunt extrem de complicate, de la o stare generală proastă, la oboseală, frisoane, cefalee, febră până la mialgii, erupții cutanate multiple.

Dar și manifestări musculo-scheletale, cardiace sau neurologice. Acesta este motivul pentru care cântăreața a avut acele momente grele în care nu și-a mai simțit fața. Tratamente există, dar sunt complicate și chinuitoare.

„Urmează o perioadă de luptă și de tratament agresiv care durează în total un an și jumătate”

„Dragii mei, după un an jumătate de chin în care mi s-a pus diagnostic greșit și mi s-a dat tratament și mai greșit, am aflat într-un final adevărul. A fost nevoie să îmi paralizeze anumite părți ale corpului ca să fiu diagnosticată cu Borelioză și Bartonella- transmise de căpușe și țânțari, ploșnițe sau dacă te mușcă animale care au asta în sânge.

Din păcate, inflamația și neurotoxinele au ajuns la creier, pentru că nu s-a acționat la timp. Așa că urmează o perioadă de luptă și de tratament agresiv care durează în total un an și jumătate. Momentan sunt în pregătirea corpului pentru tratament. Și trag să-mi duc la final o parte din proiecte și să-mi onorez promisiunile”, a mărturisit artista.

„I-am pus numele Gogutz la rahatu ce e acum în mine”

Din păcate, pentru că are nevoie de multă odihnă, Adda se va retrage o perioadă din spațiul public. Trebuie să-l învingă pe „Gogutz”. Până atunci însă, urmează o lansare a noului să album, pe 3 martie, din păcate online. Dar promite că la final, când toate vor fi bine, va mânca o felie imensă de tort și va bea un deget de vodcă.

„La începerea tratamentului, mă voi retrage o perioadă din spațiul public- emisiuni și apariții, pentru că prima tură e cea mai grea. Voi rămâne aici, pe online și vă voi ține la curent când pot și cât pot. Vă voi lăsa și albumul. Se va lansa chiar de ziua mea, pe 3 martie.

Plănuiam o lansare aniversară cu concert. Mai ales că voi împlini 30 de ani. La jumătatea lui Martie va veni și noul single. I-am pus numele “Gogutz” la rahatu’ ce e acum în mine. Și promit să-i dau în cap. Să-l nenorocesc până îi sar fulgii.

„Poate exemplul meu va ajuta la informare, prevenție și tratare la timp”

În timp ce o parte din doctorii “specialiști” ai României vor pune mâna pe carte! Nu voi face scandal din asta. Faptul e consumat. Eu sper doar să nu mai trimită pacienții pe piste greșite și să se trezească la realitate! Poate exemplul meu va ajuta la informare, prevenție și tratare la timp.

Pentru că, da, aceste două “minunății” te pot ucide sau te pot nenoroci pe viață. Dacă nu sunt depistate la timp. I se poate întâmpla oricui. În fine, după ce o să-l omor pe Gogutz, o să mănânc cea mai mare felie de tort. Și o să beau un sfert de deget de vodkă, având în vedere că n-am băut de atâta timp, o să mă îmbăt ca ăia care cad în șanț și au fața plină de noroi.

Mă pregătesc de război! Sunt o fucking Xena! Nu m-am simțit niciodată mai puternică și mai stăpână pe situație. Acum știu cu cine mă bat! PS: vine și cartea “Cele trei” anul acesta! Povestea e acum întreagă! Până atunci, citește-ma pe @celetrei.adda”, a afirmat artista.

Cum a ajutat-o Sfântul Antonie cel Mare

Pe de altă parte, Adda a povestit că toate lucrurile s-au schimbat în viața sa și adevărul s-a aflat după ce a fost și s-a rugat Sfântului Antonie cel Mare. “Am fost să mă rog la sfântul Anton, la sfatul unei prietene. M-am rugat să aflu ce am. Știam că e ceva rău în mine.

Le spuneam medicilor că nu-mi simt fața și ei mă trimiteau la psiholog. Am fost și la psiholog, crezând că totul e în capul meu. Dar s-a făcut lumină. Cu credință! Va fi bine totul, vă mulțumesc pentru dragoste”, a mai spus frumoasa cântăreață.

Sursă foto: instagram

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre