Borș de pește pentru cinstirea Bunei Vestiri. Două rețete internaționale delicioase pentru masa de sărbătoare

De Buna Vestire, gospodinele pot prepara două rețete internaționale foarte gustoase de borș de pește: un borș ucrainean de pește cu sfeclă roșie și o supă italiană de pește.
Ingredientele de care aveți nevoie sunt: 500 g file de pește alb curățat și tăiat sub formă de cuburi, 2 sfecle roșii medii (aproximativ 300 g), curățate și rase, 2 cartofi mari, tăiați cuburi.
Vă mai sunt necesare 2 linguri cu ulei vegetal, 1 morcov ras, 1 ceapă mare, tocată mărunt, 2 linguri cu pastă de tomate, 2-3 linguri cu oțet de mere, 1 foaie de dafin, mărar proaspăt, sare și piper.
Într-o oală mare, se încălzește uleiul și se călește ceapa până devine translucidă. Se adaugă morcovul ras și sfecla, amestecând bine timp de cinci minute. Se pune pasta de tomate și se amestecă încă un minut, apoi se adaugă cartofii și apa.
Aduceți la punctul de fierbere, apoi adăugați foaia de dafin, sare, piper, reduceți focul și lăsați să fiarbă până ce legumele sunt aproape fierte. Puneți și cuburile de pește, oțetul de mere și lăsați încă 7-10 minute, până ce peștele e gătit, dar aveți grijă să nu se sfărâme. La final presărați mărar proaspăt.
Ingredientele de care aveți nevoie pentru a pregăti o asemenea delicates de ziuc umestea ast osun: 400 g file de pește (dorada sau cod, tăiat bucăți), 200 g creveți curățați, 1 ceapă medie, tocată mărunt, 2 căței de usturoi pisați.
Vă mai sunt necesare 2 linguri cu ulei de măsline, 400 g roșii zdrobite (conservă sau proaspete), 2 linguri cu oțet de vin alb sau suc de lămâie, 1 ardei gras roșu, tăiat cubulețe, 1 linguriță cu busuioc uscat, sare și piper după gust, pătrunjel proaspăt, tocat.
Într-o cratiță mare, se încălzește uleiul de măsline și se călește ceapa și usturoiul până devin aurii. Se adaugă ardeiul gras și se gătește câteva minute. Se pun roșiile zdrobite, apa, se amestecă și se lasă la foc timp de zece minute, apoi se adaugă busuiocul, sare și piper.
Se pun în supă bucățile de pește și creveții, se adaugă oțetul sau sucul de lămâie. Lăsați la fiert până când peștele și creveții sunt gata, având grijă să nu sfărâmați peștele. La final se presară pătrunjelul tocat mărunt. Pentru un gust irezistibil, supa de pește italiană se consumă cu felii de pâine prăjită unse cu usturoi.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook