Simona Ionescu / Redactor Șef

Borș de crap. Rețeta lipovenilor din Deltă

Borș de crap. Rețeta lipovenilor din Deltă
Să mergi în Delta Dunării și să nu mănânci borș de pește, este ca și cum n-ai ajuns acolo. Borș de crap. Rețeta lipovenilor din Deltă.

Gospodinele din Deltă spun că știu să gătească pește în mai multe feluri de mâncare de cât știm noi să preparăm carnea de porc. Uite rețeta lor pentru borșul de crap.

Borș de crap. Rețeta lipovenilor din Deltă

Mâncarea tradițională din pește este unul dintre motivele pentru care turiștii se întorc în Deltă. Nu te poți opri din sorbit. O rețetă delicioasă de la info-delta.ro.

Ingrediente

  • câteva căpățâni de pește
    • 1 caras
    • 1 crap de 1,5 kg
    • ardei gras verde
    • ceapă
    • ulei aromat cu rozmarin și piper
    • oțet din vin cherry
    • un amestec de piper negru și chili
    • boia de ardei dulce
    • sare grunjoasă
    • apă.

Mod de preparare

  • Am tăiat crapul în două, unde se termină coastele și începe coada apoi m-am apucat de filetat. Am filetat partea cu coastele și am tăiat la baza șirei spinării lăsând coastele, scoțându-le ulterior cu un cleștisor.
  • Partea de la coadă am filetat-o și crestat-o.
  • Am pus la fiert legumele și capurile de pește inclusiv acel caras rătăcit, pentru zeama de bază, am potrivit de sare.
  • Am scos legumele și bucățile de pește și le-am pasat.
  • Am strecurat zeama, am pus-o din nou pe foc și am adăugat uleiul aromat, boiaua dulce de ardei, condimentele.
  • Am lăsat un clocot și am adăugat carnea de crap filetată, am acrit și după 5-10 minute am adăugat o mnaâă de leuștean verde tocat și am luat de pe foc. Sursa: info-delta.ro

Tocăniţă de morcovi cu muşchi de porc. Rețetă sănătoasă

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre