Mai ales pe timpul iernii avem nevoie de vitamine. Morcovul este a doua legumă din lume, după cartof, într-un clasament al consumului. Cum se prepară tocana de morcovi cu mușchi de porc.

Asta pentru că este gustos, dă gust mâncărurilor și salatelor. Însă, acestă legumă are și numeroase proprietăţi curative.

Tocăniţă de morcovi cu muşchi de porc. Rețeta

Morcovul are un nivel ridicat de vitamine şi minerale precum potasiu, calciu şi magneziu.

Pe lângă vitamina C, leguma mai conţine şi vitamine din grupa B cu proprietăţi calmante şi regenerante.

Chiar şi gătit, morcovul îşi păstrează proprietăţile nutritive. Asadar, chiar şi fiert, este o sursă importantă de vitaminele A şi B6, potasiu, magneziu şi acid folic.

Ingrediente

  • muşchi de porc
  • morcovi
  • ardei gras roşu
  • o bucăţică de ţelină
  • o ceapă
  • un pahar mare cu vin roşu de casă
  • roşii întregi la borcan
  • cimbru uscat
  • ulei
  • sare şi piper, după gust.

Mod de preparare

  • Tăiem carnea bucăţi potrivite şi le rumenim.
  • Scoatem carnea pe o farfurie şi adăugăm ceapa să se calească, morcovii, ţelina.
  • După ce s-au înmuiat puţin, adăugăm carnea şi paharul cu vin.
  • Lăsăm să se evapore alcoolul, iar apoi adăugăm apă fiartă,  sare, piper şi lăsăm să se gătească.
  • Adăugăm roşiile, ardeiul, mai lăsăm puţin pe foc şi adăugăm cimbrul. Gata!

Un aperitiv deosebit. Sticksuri cu Feta si susan

Distribuie știrea: Facebook | Twitter | WhatsApp