Simona Ionescu / Redactor Șef

Brad Pitt a învins-o pe Angelina Jolie. Va avea custodia comună a copiilor. Ce a fost la proces

Brad Pitt a învins-o pe Angelina Jolie. Va avea custodia comună a copiilor. Ce a fost la proces
Actorul se luptă în instanță de aproape cinci ani pentru a obține drepturi egale pentru cei șase copii pe care îi are cu fosta sa soție, actrița Angelina Jolie. Miercuri a câștigat acest drept.

Paginile ziarelor și site-urile de limbă engleză au acordat importanță știrii că Brad Pitt a primit custodia comună a copiilor săi împreună cu Angelina Jolie în urma unei îndelungate bătălii în justiție. Interminentele procese și multele declarații au suscitat un interes deosebit acestui subiect.

Actorul Brad Pitt, în vârstă de 57 de ani, se luptă în sistemul judiciar de aproape cinci ani pentru a obține drepturi egale pentru cei șase copii pe care îi împarte cu fosta sa soție. După cum se știe, unii dintre ei sunt copii naturali, alții sunt înfiați.

Brad Pitt a învins-o pe Angelina Jolie

Angelina Jolie, prin avocații săi, a încercat să-l demită pe judecătorul care trebuia să se pronunțe asupra cazului în documentele depuse luni Curții de Apel District II din California.

Actrița a încercat să-l descalifice pe judecătorul John Ouderkirk din dosarul de divorț. Jolie a declarat luni că acesta a refuzat să audă dovezile. Ea spune că sunt relevante pentru siguranța și bunăstarea copiilor înainte de a emite o hotărâre provizorie. Documentele nu detaliază care sunt aceste dovezi.

În noua sa declarație de luni, Angelina Jolie spune că judecătorul „a refuzat să audă părerea adolescenților minori cu privire la experiențele, nevoile sau dorințele lor cu privire la soarta custodiei”. A invocat un cod din California care spune că un copil de 14 ani sau mai mare ar trebui să aibă voie să depună mărturie dacă vrea acest lucru.

Totuși, așa cum presa a scris în urmă cu două luni, fiul cel mare al cuplului, Maddox (foto), a apărut în fața instanței. Băiatul de 18 ani a depus mărturie ca adult împotriva tatălui său, arătând instanței o latură mai puțin frumoasă a celebrului actor. Conform unei surse confidențiale, invocată de presa străină, declarația lui Maddox „nu a fost foarte măgulitoare față de Brad”. El a spus și că vrea că să i se schimbe numele de Pitt în Jolie. Astfel, el își arata susținerea față de mama sa, Angelina Jolie.

Brad Pitt a învins-o totuși pe Angelina Jolie, miercuri, prin decizia judecătorului.

„Brad a încercat doar să aibă mai mult timp cu copiii săi”

După anunțarea deciziei judecătorului, ieri, o sursă a declarat pentru DailyMail.com : „Brad Pitt este atât de ușurat. Singura lui intenție este să petreacă mai mult timp cu copiii.

După luni de mărturii ale martorilor și profesioniștilor din serviciile pentru copii care le-au intervievat copiii, judecătorul John Ouderkirk și-ar fi arătat clar gândurile asupra hotărârii sale”.

„A avut loc o schimbare semnificativă în acordurile de custodie pe baza unei decizii extrem de detaliate luate de judecător. Brad a încercat doar să aibă mai mult timp cu copiii săi – și a fost clar că Angie a făcut tot posibilul pentru a preveni acest lucru”, a spus o sursă.

Un apropiat al fostului cuplu a adăugat: „Acest proces a durat câteva luni și au existat o mulțime de martori, experți, terapeuți și alte persoane care au fost alături de copii și în jurul lor, iar decizia s-a bazat pe acest lucru”.

Istoria divorțului

Angelina Jolie și Brad Pitt au fost împreună timp de 12 ani, din care 2 ani căsătoriți. S-au despărțit în 2016, însă divorțul nu a fost unul care a trecut neobservat. Motivul oficial al despărțirii a fost  pus pe seama unor „diferențe ireconciliabile de caracter”, iar divorțul a fost pronunțat. A rămas însă în discuție custodia a cinci dintre cei șase copii ai lor, adică Pax, Zahara, Shiloh, Vivienne și Knox, dat fiind că Maddox are deja 18 ani.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre