Simona Ionescu / Redactor Șef

Brad Pitt și Angelina Jolie pun în pericol Festivalul de film de la Veneția. Organizatorii, obligați să ia atitudine

Brad Pitt și Angelina Jolie pun în pericol Festivalul de film de la Veneția. Organizatorii, obligați să ia atitudine
Festivalul de film de la Veneția este în panică din cauza lui Brad Pitt și a Angelinei Jolie. Organizatorii însăși au fost nevoiți să se implice direct în problemă și să ia atitudine.

Mai sunt aproape două săptămâni până când va începe Festivalul anual de film de la Veneția, în cadrul căruia se va decerna prestigiosul Leu de aur pentru cel mai bun film. Evenimentul va începe în 28 August și va dura până pe 7 Septembrie. Până atunci însă, organizatorii au bătăi de cap din cauza lui Brad Pitt și a Angelinei Jolie. Panica e atât de mare, încât s-au luat măsuri. 

Scandalul dintre cei doi actori a depășit de mult orice imaginație și pare că nu se mai oprește, mai ales că Angelina Jolie și Brad Pitt se luptă inclusiv în instanță. Organizatorii celebrului festival de film au fost și ei atinși de toată povestea, căci pe lângă logistica imensă pe care trebuie să o pună la punct, au și grija fostului cuplu celebru. 

Organizatorii i-au pus pe Angelina și Brad Pitt în zile diferite 

Pe fondul îngrijorărilor că cei doi ar putea să se întâlnească la festival și să iasă scandal, organizatorii au intervenit personal și au refăcut programul. Așadar, Angelina Jolie și Brad Pitt nu se vor întâlni la viitorul Festival de Film de la Veneția.

Angelina Jolie în Maria (2024) și Brad Pitt în Wolfs (2024).
Foto: PABLO LARRAIN; SONY PICTURES/YOUTUBE

Directorul artistic al evenimentului anual, Alberto Barbera, a vorbit despre festivalul din acest an, la care atât filmul „Maria” al lui Jolie, cât și „Wolfs” al lui Pitt vor avea premiere mondiale.

Întrebat dacă foștii parteneri au șansa să se întâlnească la acest eveniment plin de staruri, Barbera a spus că „desigur” aparițiile lor vor fi separate.

„Nu există nicio șansă să se întâlnească”

„Angelina va fi în prima zi, joi (n.r. 29 august), și va pleca imediat după aceea împreună cu Pablo Larraín (n.r. regizorul) către Telluride (n.r. Festivalul de Film),” a explicat el. „Brad va sosi abia sâmbătă la Veneția.”

La Festivalul de film de la Veneția vor fi prezente și două filme românești

„Nu există nicio șansă să se întâlnească la Lido”, a adăugat Barbera despre Jolie, în vârstă de 49 de ani, și Pitt, în vârstă de 60 de ani.

Două producții românești, prezente la Veneția 

În total 21 de filme se vor lupta pentru prestigiosul Leu de Aur la festival. Pe lista competiției se regăsesc și două producții românești, semnate de Andrei Ujică și Bogdan Mureșanu. 

Acestea sunt „Twist/Things We Said Today”, regizat de Andrei Ujică (coproducție Franța-România), care va fi prezentat în afara competiției (non-ficțiune), și „Anul Nou Care N-a Fost” (The New Year That Never Came), filmul de debut al lui Bogdan Mureșanu (coproducție România-Serbia), care va fi proiectat în secțiunea Orizonturi.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre