Simona Ionescu / Redactor Șef

Breaking news! Dan Diaconescu a scăpat de arest. Avocatul susține că stenogramele nu sunt adevărate

Breaking news! Dan Diaconescu a scăpat de arest. Avocatul susține că stenogramele nu sunt adevărate
Veste mare pentru Dan Diaconescu. Acesta tocmai a aflat că a scăpat de arestul la domiciliu. Tribunalul Constanța a respins contestația procurorilor care cereau plasarea lui în arest preventiv. Potrivit deciziei Tribunalului, Dan Diaconescu a fost pus sub control judiciar.

Dan Diaconescu a apărut, joi, în fața Tribunalului Constanța, pentru a afla decizia judecătorului în legătură cu cele două contestații depuse privind decizia de arestare la domiciliu.

Fostul om de televiziune a sosit la Tribunalul Constanţa însoțit de avocatul său, înainte de ora 10 şi nu a făcut declaraţii jurnaliştilor. Tribunalul Constanţa judecă joi atât contestaţia Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa, dar şi a lui Dan Diaconescu la decizia Judecătoriei Constanţa prin care fostul omul de televiziune a fost arestat la domiciliu.

Când jurnaliștii l-au asaltat cu întrebări pe Dan Diaconescu, acesta nu a răspuns la niciuna, nu a făcut nicio declarație. În schimb, avocatul său, Alexandru Murărescu întreba într-una presa: „De unde aveți stenogramele?”. Este știut că, în faza urmăririi penale este ilegal să fie date publicității probe, iar avocatul a lăsat să se înțeleagă că lui nu i s-au pus la dispoziție aceste stenograme. De asemena, avocatul susține că stenogramele nu sunt adevărate.

Amintim că la sfârșitul săptămânii trecute, Dan Diaconescu a fost prezentat cu propunerea de arestare preventivă la Judecătoria Constanța. El este acuzat de săvârșirea infracțiunilor de act sexual cu un minor în formă continuată și folosirea prostituției infantile, de asemenea în formă continuată.

Dan Diaconescu a fost dus cu mascații, săptămâna trecută, în fața anchetatorilor

Important de reținut cum s-a ajuns la instruentarea acestui caz. Procurorii s-au autosesizat în 15 martie 2023, despre niște fapte petrecute în 2020-2021.

„Cu ocazia efectuării unei percheziţii informatice asupra unui telefon mobil, într-o altă cauză penală, având ca obiect săvârşirea infracţiunii de furt calificat, au fost extrase mai multe fişiere audio-video din conţinutul cărora au rezultat indicii cu privire la comiterea unor alte infracţiuni”, a precizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa.

„În urma probatoriului administrat în noua cauză a reieşit că în perioada septembrie – noiembrie 2020 şi în luna septembrie 2021 inculpatul D.D., un bărbat în prezent în vârstă de 55 de ani, a întreţinut raporturi sexuale şi acte sexuale orale, în mod consimţit şi repetat, contra unor sume de 300 – 400 de lei, cu două persoane vătămate minore, surori gemene, în vârstă de 15 ani, ce au împlinit vârsta de 16 ani în luna iulie 2021. Faptele au fost comise pe raza localităţilor Olimp, Constanţa şi Bucureşti, iar probele au relevat că inculpatul cunoştea vârsta persoanelor vătămate”, se arată în comunicatul autorităților.

Dan Diaconescu nu vrea să fie în arest la domiciliu

Dan Diaconescu și-a dorit schimbarea măsurii de arest la domiciliu pe care o avea cu o măsură mai blândă. Procurorii au contestat măsura de arest la domiciliu și vor ca fostul prezentator TV să fie plasat în arestat preventiv. Pe de o parte, reprezentanții instanței susțin că probele depuse la dosar nu sunt suficiente în momentul de față, astfel încât să se decidă arestarea preventivă a lui Dan Diaconescu.

Conform anchetatorilor, mai multe înregistrări audio și video, găsite în telefonul uneia din fetele gemene, au devenit probe la dosar.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre