Simona Ionescu / Redactor Șef

Brigitte Macron are probleme cât casa cu „nepotul”. S-a ajuns în tribunal

Brigitte Macron are probleme cât casa cu „nepotul”. S-a ajuns în tribunal
Zilele trecute, prima doamnă a Franței a ajuns la Roma. A luat ceaiul cu soția premierului Mario Draghi, Serena Cappello, și cu prima doamnă americană, Jill Biden. Brigitte Macron a avut și un program turistic interesant. Vizită la Colosseum, la Villa Pamphili și, evident, la Capela Sixtină, plus un pelerinaj pe Via Condotti, s-au aflat pe traseu.

Gândurile primei doamne franceze au fost însă departe, căci Brigitte Macron are probleme cu „nepotul”. Iar aceste probleme au ajuns în instanță. În Franța s-a încheiat, de o săptămână, un proces împotriva „nepotului fals” al primei doamne. Este vorba de un bărbat de 35 de ani, care luni de zile a reușit să se prefacă drept parte integrantă a arborelui genealogic Trogneux. La ce i-a folosit asta? Ei bine, bărbatul a avut astfel acces la evenimente importante și s-a bucurat de privilegii „prezidenţiale”, scrie Elle.com.

Ce beneficii a avut falsul nepot al lui Brigitte Macron

Procesul lui Cory, un escroc în serie, care luni de zile s-a prefăcut că este rudă cu Brigitte Macron, s-a încheiat marțea trecută. Bărbatul a fost condamnat și sentința urmează să fie pusă în aplicare. Mulți au riscat să cadă victime în fanteziile lui, inclusiv ambasadori francezi, directori de bănci, directori generali ai marilor companii care l-au tratat regește.

În fața judecătorilor, acuzatul a recunoscut că a trimis e-mailuri de la o adresă fictivă, dându-se drept Pierre-Olivier Costa și Patrick Strzoda. Aceștia sunt șefii de cabinet ai Brigittei și ai lui Emmanuel Macron. În mailurile trimise, se solicita, în numele „nepotului premierei dame” bilete, invitații, reduceri și tot felul de alte privilegii.

Iată și câteva exemple. „Nepotul” a primit un loc VIP la Marele Premiu de Formula 1 din Melbourne, o cameră într-un hotel ultra-luxos în Maroc sau beneficii pentru zboruri cu Air France (Carte Club 2000).

Un escroc în serie, care voia „privilegii”

Bărbatul, după cum a relatat Euronews.com, fusese anterior condamnat de 17 ori pentru acuzații de fraude similare. „În timpul copilăriei mele, minciunile făceau parte din viața mea de zi cu zi. Am fugit de acasă la 17 ani și am început să inventez scenarii de viață pentru a crea un fel de mistificare din viața mea anterioară”, a spus el în instanță pentru a-și justifica acțiunile. Dar nu a ajutat la înduplecarea judecătorilor.

Cory a fost condamnat „la 30 de luni de închisoare, dintre care 18 cu suspendare”, apoi la un an de închisoare pe care îl va executa „sub supraveghere, la domiciliu”. El a încercat, în ultimă instanță, să explice de ce a acționat ca atare. Falsul nepot s-a apărat recunoscând că nu s-a prefăcut a fi nepotul lui Brigitte Macron „pentru bani” sau „pentru a face rău”, ci pentru „statut, prestigiu, privilegii” dar părerea procurorilor e că bărbatul a comis un „atac la imaginea Franței”.

Sursa foto: Instagram

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre