Simona Ionescu / Redactor Șef

Brigitte Pastramă, despre pedepsele primite de la tatăl său. A fugit de acasă cu un sac de cartofi

Brigitte Pastramă, despre pedepsele primite de la tatăl său. A fugit de acasă cu un sac de cartofi
La 19 ani, s-a îndrăgostit iremediabil. Părinții n-au fost de acord, așa că a fugit de acasă. Doar cu „un sac de cartofi și un televizor alb-negru”. Cum o pedepsea tatăl său.

A știut dintotdeauna că se va descurca, indiferent în ce situație grea o va pune viața, dar totdeauna i-a fost frică de pedepsele pe care i le aplica tatăl său. Dar când s-a îndrăgostit, Brigitte Pastramă a fugit de acasă.

„S-a supărat rău când a aflat că nu mai sunt virgină”

Invitată în emisiunea „În oglindă”, Brigitte Pastramă și-a pus sufletul pe tavă și a spus lucruri neștiute, păstrate într-un buzunar al sufletului. Nu va uita niciodată că atunci când mama a aflat că s-a îndrăgostit și nu mai e virgină a bătut-o. N-a renunțat la iubirea ei, dar a fugit de acasă „cu un sac de cartofi și un televizor alb-negru”.

„Câștigasem câteva concursuri de Miss România și de Miss Banat, dar încă locuiam cu părinții. Dar apoi l-am cunocut pe tatăl lui Robi și ei n-au fost e acord pentru că era cu 13 ani mai mare. Plus de asta, am fost virgină și când au aflat că nu mai sunt, s-au supărat. Eu le-am spus. M-a pus mama să iau Biblia în mână și să jur și eu eram prostovană, am spus adevărul. M-a bătut și am plecat de acasă”, a mărturisit Brigitte.

Cum era Brigitte pedepsită de tatăl său

„Nu mă lăsa două săptămâni să mă uit la televizor”

Viața lui Brigitte Pastramă a fost de cele mai multe ori ca la cazarmă. Pentru că tatăl a fost ofițer toată viața, nu avea voie nici să greșească, nici să comenteze. Pentru că era pedepsită.

„Pe vremea lui Ceaușescu tata muncea și ziua și noaptea și aducea bani în casă. Doamne ferește să se supere. El m-a învățat să gătesc.

Dar mi-amintesc cât de frică îmi era să nu se taie maioneza când o făceam cu el. M-a învățat să fac și torturi, cremă de zahăr ars. Era pasionat de artă fotografică și m-a învățat și să developez. Dar dacă se supăra și mă pedepsea era nasol. Odată când ridica vocea stăteam drepți. Tata avea în subordine soldați și avea chestia asta în sânge de armată. Toată viața a fost ofițer”.

„Am crescut într-o familie care nu a conceput divorțul”

„Când spunea ceva și dacă nu era așa, ne alinia pe toate. Nu ne lăsa să ne uităm la televizor, două săptămâni. Când vedeam de la școală stăteam o jumătate de oră în fața blocului și dacă se supăra nici asta nu mai aveam voie. Am crescut într-o familie care nu a conceput divorțul, ai mei s-au iubit până la moarte. Dovadă că mama și acum merge la cimitir de două ori pe zi”, a recunoscut Brigitte.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre