Simona Ionescu / Redactor Șef

Bucurie imensă pentru arhidiaconul Mihail Bucă. Dumnezeu a mai făcut o minune cu fetița sa

Bucurie imensă pentru arhidiaconul Mihail Bucă. Dumnezeu a mai făcut o minune cu fetița sa
Când medicii i-au pus fiicei sale diagnosticul de leucemie mieloblastică acută, părintele Mihail Bucă, protopsaltul Catedralei Patriarhale a simțit că pământul s-a rupt în două. Dar nu și-a pierdut încrederea în Dumnezeu.

Și Dumnezeu a făcut minunea. În aprilie, părintele Mihail Bucă a dat prima veste bună. Medicii de la Institutul Clinic Fundeni au constatat, potrivit analizelor, că nu mai are nicio celulă canceroasă.

Recent, părintele Mihail Bucă a dat o nouă veste, și mai bună, despre micuța Irene, care a împlinit cinci ani. Pentru a doua oară, medicii oncologi au emis un nou buletin de analize care arată, din nouă, că fetița nu mai are celule canceroase. „Irene-Ecaterina a primit, prin noile vești de la Fundeni, o nouă șansă la o viață normală.

Însă, calea noastră este lungă, pentru că vom continua curele cu citostatice, prin programul stabilit de medici”, a precizat arhidiaconul fondatorul și dirijorul Grupului Psaltic ”Tronos” al Patriarhiei Române. Părintele a postat și un mesaj pe contul de socializare în care le-a mulțumit tuturor celor care s-au rugat și o fac în continuare pentru ca micuța sa să fie tămăduită de boală.

„Irene-Ecaterina ne-a uimit din nou”

„De la moarte la viață ….. Binecuvântat fie numele Domnului, Domnul a dat, iar noi, păcătoșii, primim fără să merităm. Și Domnul ne-a dat veste mare, iubiți prieteni, în aceste zile. Ne-a dat nouă, mie și familiei mele, dar și celor care ne purtați de grijă și în rugăciune. Irene-Ecaterina a ieșit, zilele acestea, dintr-o nouă cură de citostatice.

Așa cum bine știți, se introduce, lunar, tratament, citostaticele care îi răvășesc firavul trup, dar care îi aduc vindecare, prin îngăduința Domnului! Da, vindecare, pentru că, după analizele medulare pe care le-a făcut, Irene-Ecaterina ne-a uimit iar.

Preotul Mihail Bucă și micuța Irene. Sursă foto: Instagram

„Constatăm minunea săvârșită în Irene de Sfânta Împărtășanie administrată zilnic și rugăciunea neîncetată, din toate colțurile lumii”

Boală minimă reziduală nedetectabilă la o sensibilitate a metodei de cel puțin 10-3 (pragul de detecție 0.1%).” – este un citat din buletinul medical pe care l-am primit în prima zi a săptămânii, la numai două zile după ce Irene-Ecaterina a împlinit 5 ani. Dragilor, în primăvara acestui an, în Săptămâna Luminată, primeam întâia mângâiere, după multa suferință.

Constatăm minunea săvârșită în Irene de Sfânta Împărtășanie administrată zilnic și rugăciunea neîncetată, din toate colțurile lumii în care se află români. Atunci, pentru prima dată, rezultatele analizelor ne spuneau că Irene-Ecaterina este negativă, fără nicio celulă canceroasă în corpul său, cu o „biologie moleculară negativă, testul FISH pentru Trisomia 8 este negativ”.

„Irene-Ecaterina vă mulțumește și vă promite, așa cum ați mai văzut-o, că se va bucura la orice întâlnire cu oricare dintre voi”

Irene-Ecaterina a primit, prin noile vești de la Fundeni, o nouă șansă la o viață normală. Însă, calea noastră este lungă, pentru că vom continua curele cu citostatice, prin programul stabilit de medici. Vreau să vă mulțumesc, buni prieteni care mi-ați fost mereu alături, pentru tot ceea ce ați făcut. Să ne purtați în rugăciunile voastre, pentru că nimic nu este mai puternic decât rugăciunea.

Doamne Iisuse Hristoase… În momentele cele mai grele ale vieții noastre, ne-am rugat cu încredere către Tine, am cerut ajutorul Tău și ai auzit strigătul nostru. Ai ghidat mâinile medicilor, ai adus lumina și speranța în sufletul nostru într-un moment în care disperarea părea să ne cuprindă complet.

Mulțumim medicilor minunați de la Institutul Clinic Fundeni și ne rugăm să le dea Bunul Dumnezeu putere pentru că înfruntă durerea zilnic. Irene-Ecaterina vă mulțumește și vă promite, așa cum ați mai văzut-o, că se va bucura la orice întâlnire cu oricare dintre voi. Vă mulțumim și vă îmbrățișăm! Dumnezeu să ne ajute!”, este mesajul transmis de arhidiaconul Mihail Bucă.

Sursă foto: Instagram

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre