Simona Ionescu / Redactor Șef

Bunica Anca Țurcașiu, în culmea fericirii. Ce semnifică numele ales pentru micuță

Bunica Anca Țurcașiu, în culmea fericirii. Ce semnifică numele ales pentru micuță
Anca Țurcașiu trăiește unul dintre cele mai frumoase momente din viață. Recent, artista a anunțat pe contul de socializare că și-a văzut împlinit visul și a devenit bunică. Micuța a primit un nume special.

Anca Țurcașiu e una dintre cele mai frumoase bunici din România. A venit pe lume îngerașul așteptat de toată lumea, care a primit și un nume cu totul special.

„Acesta este un anunț oficial! De azi noapte (sâmbătă 16 iunie) de la ora 00:30, sunt bunică! Sunt cea mai fericită de pe pământ. A venit pe lume Zoe, minunată, splendidă, specială, sănătoasă și suntem foarte, foarte fericiți. Yuhuuu!”, a anunțat Anca Țurcașiu, în mediul online, postând și un scurt video.

Numele Zoe provine din limba greacă

Potrivit oamenilor de știință, numele de Zoe provine din Zoey, unul dintre cele mai vechi nume grecești, folosit în cultura greacă antică. Acest nume a fost asociat multă vreme cu zeițe ale fertilității și vieții. De altfel, Zoe se traduce prin viață. Numele de Zoe a fost unul folosit foarte des în perioada Imperiului Bizantin și a fost purtat de o împărăteasă din secolul al XI-lea.

Cum sunt persoanele care poartă numele de Zoe

Anca Țurcașiu, alături de fiul său și noră

Persoanele care poartă acest nume, spun oamenii de știință, sunt plini de viață, mereu energici, cu o bucurie în suflet, care nu prea pot să stea într-un loc și au o personalitate puternică și vibrantă. De asemenea, specialiștii spun că numele Zoey (Zoe) este ales de tot mai multe mame în SUA, dar și în alte țări în care se vorbește limba engleză. Unul dintre motive pentru care e preferat de părinți este faptul că are un „sunet dulce și modern”.

Personalități ale lumii care au purtat numele de Zoe

De-a lungul vremii au existat câteva personalități marcante ale lumii care au fost botezate cu numele de Zoe. Un exemplu notabil este actrița Zoey Deutch, cunoscută pentru rolurile sale din „Vampire Academy” și „Set it up”. Precum și actrița Zoey Deschanel, cunoscută pentru filme precum „New Girl” și „Yes man”.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre