Simona Ionescu / Redactor Șef

Caii regelui Charles au produs haos pe străzile din Londra. S-a lăsat cu răniți

Caii regelui Charles au produs haos pe străzile din Londra. S-a lăsat cu răniți
Scene de groază au avut loc astăzi pe străzile din Londra, după ce doi dintre caii regelui Charles au evadat și au creat haos. Au existat inclusiv răniți.

Caii regelui Charles au produs haos pe străzile din Londra în această dimineață. Doi armăsari aparținând Cavaleriei Regale din cadrul armatei britanice au evadat în timp ce făceau exerciţii la Horse Guards Parade, un teren de paradă ceremonial din centrul Londrei.

În înregistrările video se poate observa cum un cal alb însângerat aleargă pe străzi alături de unul negru. Evenimentul Horse Guards Parade are loc anual în St James’s Park pentru a marca ziua oficială de naştere a monarhului, în luna iunie.

Armata a intervenit pentru a prinde caii evadați 

Conform informațiilor, Serviciul de ambulanţă din Londra a fost chemat la ora locală 08:25 (10:25, ora României) la semnalarea unei persoane care a fost aruncată de pe un cal pe Buckingham Palace Road, în centrul Londrei, a precizat un purtător de cuvânt.

Unul dintre caii evadați era plin de sânge
Sursa foto: DailyMail

În imaginile apărute pe rețelele de socializare, se poate observa de asemenea cum o mașină 4×4 neagră cu girofar urmărește animalele: „Ştim că un număr de cai sunt în prezent liberi în centrul Londrei şi lucrăm cu colegii, inclusiv cu armata, pentru a-i localiza”, a declarat Poliţia Metropolitană din Londra pe X.

Unul dintre cai a spart geamurile unui taxi

Potrivit serviciului de ambulanță, paramedicii au fost chemați pe Buckingham Palace Road, după ce au primit informații că o persoană a fost aruncată din șa. 

Cinci oameni au fost în total răniți în urma incidentului
Sursa foto: DailyMail

Un șofer de taxi care aștepta în fața hotelului Clermont din apropiere s-a trezit cu geamurile sparte la mașină după ce un cal speriat s-a izbit de vehicul. Un alt cal s-a lovit de un autobuz turistic care era parcat și i-a spart parbrizul. „Era haos total. Oamenii se fereau din calea lor”, a declarat un martor. 

Totul a pornit de la o bucată de beton 

Totul ar fi pornit de la o bucată de beton căzut pe jos. În timp ce treceau prin Wilton Crescent în Belgravia la ora 8:40 dimineața, constructorii foloseau un transportator cu beton, când o parte din beton a căzut și a lovit cimentul, provocând zgomot.

Acest lucru a speriat caii. Cinci au rupt-o la fugă și doi au rămas pe loc. Patru soldați au fost aruncați din șa și trei au fost răniți și duși la spital. Niciunul nu este în stare critică.

Caii au fost recuperați și duși la veterinar 

Conform rapoartelor, caii au fost recuperați într-un final și duși la veterinar pentru a fi tratați. 

De asemenea, totul s-a soldat în total cu cinci răniți, în urma a trei incidente separate în Buckingham Palace Road, Belgrave Square și intersecția dintre Chancery Lane și Fleet Street.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre