Simona Ionescu / Redactor Șef

Câinii președintelui Joe Biden, „expulzați” de la Casa Albă

Câinii președintelui Joe Biden, „expulzați” de la Casa Albă
Câinii președintelui Joe Biden au fost „expulzați” de la Casa Albă. Se pare că Major, un ciobănesc german, a făcut o trăsnaie.

Preşedintele american Joe Biden i-a „expulzat” de la Casa Albă pe cei doi câini ai lui. I-a trimis departe, la 179 km distanță de Casa Albă.

Câinii președintelui Joe Biden, „expulzați” de la Casa Albă

Câinii președintelui Joe Biden sunt acum la la reşedinţa președintelui Joe Biden, din Wilmington, un oraş din statul Delaware, la 179 km de Casa Albă. De vină ar fi fost Major, un ciobănesc german, unul din patrupedele președintelui.

Presa americană a anunțat  „un incident care a implicat o muşcătură” asupra unui agent de securitate, scrie Agerpres.

Major, în vârstă de trei ani, cel mai tânăr dintre cei doi ciobăneşti germani ai cuplului prezidenţial american, a fost agresiv. A atacat personalul şi agenţii de securitate de la Casa Albă, a raportat CNN.

Incidentul a fost considerat suficient de grav pentru ca Major şi Champ să fie trimişi la reşedinţa deţinută de soţii Biden în Wilmington, săptămâna trecută.

Major, adoptat dintr-un adăpost pentru animale de Joe Biden şi soţia lui, Jill, în noiembrie 2018, era primul câine preluat dintr-un adăpost . Câinii au locuit apoi la Casa Albă, unde a fost adus după ceremonia de învestitură din luna ianuarie.

Câinii președintelui Joe Biden nu erau obișnuiți cu liftul

Presa americană nu a aflat deocamdată când sau dacă cei doi câini ai soţilor Biden vor reveni la Casa Albă.

Într-un interviu acordat luna trecută, prima doamnă a Statelor Unite se declara îngrijorată de instalarea celor doi câini în noua lor casă din Washington.

„Trebuie să ia ascensorul, cu care nu sunt obişnuiţi, şi trebuie să iasă pe peluza sudică, unde vor fi mulţi oameni care îi vor privi. Acesta este lucrul care mă obsedează: ca toată lumea să se instaleze cu bine şi să stea liniştită”, a declarat Jill Biden pentru postul NBC, citat de Agerpres.


Premieră în executivul american a lui Joe Biden: înalt demnitar cu mamă româncă

Carmen Harra e celebră peste ocean. Ce legătură are cu Joe Biden

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre