Călin Georgescu rupe tăcerea. Mesaj tranșant înainte de alegeri: „Am ales să nu vorbesc până acum…”

Deși s-a retras din cursa prezidențială, Călin Georgescu are un mesaj tranșant înainte de alegerile din 18 mai. Tonul și conținutul intervenției sale, cu care rupe tăcerea din ultimele săptămâni, sugerează o implicare indirectă, dar puternică, în dezbaterea politică actuală.
Fostul candidat la președinție a revenit în atenția publicului cu un discurs acid. El critică vehement actualul sistem politic și influențele pe care le consideră dăunătoare pentru societatea românească. Deși nu a indicat persoane sau partide anume, mesajul său vizează clar elitele politice și sociale, pe care le acuză de manipularea cu bună știință a populației și de coruperea valorilor.
Într-o postare făcută pe rețelele de socializare, Călin Georgescu a transmis un mesaj puternic, readucându-se în centrul atenției într-un moment marcat de diviziuni profunde în societate. Deși nu mai este candidat oficial, reacția opiniei publice arată că discursul său este perceput ca o revenire puternică pe scena politică.
„Dragii mei, tăcerea, așa cum știți, este plină de cuvinte care mocnesc în suflet și în gânduri, dar tăcerea este uneori necesară… așa că am tăcut. Am tăcut pentru că am vrut să ascult și pentru că, mai presus de orice, am vrut să vă ascult”, a scris el pe rețelele sociale, în preambulul mesajului tranșant transmis înainte de alegerile de duminică.
Călin Georgescu a reafirmat distanțarea sa față de actualul sistem politic și s-a adresat direct susținătorilor săi, invocând nevoia de introspecție. Chiar dacă nu a oferit nume și nu a făcut o trimitere explicită la contracandidați, el a criticat dur influențele externe și structurile de putere. Opinia lui este clară: acestea duc România într-o direcție greșită.
„Dragii mei, tăcerea, așa cum știți, este plină de cuvinte care mocnesc în suflet și în gânduri. Dar tăcerea este uneori necesară. Așa că am tăcut. Am tăcut pentru că am vrut să ascult și pentru că, mai presus de orice, am vrut să vă ascult”, a spus Călin Georgescu în debutul mesajului său.
În mesajul său, Călin Georgescu a vorbit despre inegalitatea socială, corupția din sistem și ruptura tot mai adâncă dintre conducătorii României și popor. El radiografiază o societate divizată, în care „ciocoii” dețin pozițiile privilegiate, în detrimentul celorlalți.
„Dar, în loc să vă aud pe voi, am auzit din nou doar zgomotul celor care răcnesc spre noi. Se aud doar strigătele nesăbuite ale acelorași indivizi auto-intitulați elite, care ne amenință, ne dau ordine, ne condiționează viața, gândindu-se în continuare doar la bunăstarea vieții lor. Ei vor o viață bună pentru ei, pentru ai lor, dar nu vor o viață bună și pentru restul. Nu ne vor egali. Nu au nevoie de egali. De fapt, totul este inegal în aceste momente. Dacă ar exista echilibru, atunci ciocoii nu și-ar mai permite să ne dea ordine de pe tronul lor fals și profund nemeritat. Trăim într-o falsă meritocrație, în care cei nedemni primesc totul de-a gata, deși nu li se cuvine”, a mai declarat Călin Georgescu.
În mesajul său, fostul candidat denunță „falsa meritocrație”, în care „cei nedemni primesc totul de-a gata”.
Fostul candidat, care a câștigat primul tur al alegerilor prezidențiale din luna decembrie – ulterior anulat –, face apel la valorile tradiționale și la legătura spirituală dintre români și pământul țării lor. În mesajul lui, vorbește despre importanța educației și greutățile cu care se confruntă mulți dintre românii din zonele rurale.
„În timp ce tristețea macină în special zona rurală și bunicii le cârpesc aceiași vechi pantaloni celor mici, abandonați de părinții plecați la greaua muncă de peste hotare – de peste hotarele sufletului –, am văzut cu consternare cum, zilele trecute, unii produceau zgomotul ridicolului, cerând blugi, banane și vacanțe scumpe în străinătate. Foarte bine, să fie și blugi, și banane, și vacanțe, dar, în același timp, să fie și pentru cei care nu-și permit o pereche nouă de blugi sau fructe exotice. Atâta timp cât sunt încă copii care mănâncă zilnic doar cartofi fierți – uneori nici pe aceia –, iar în ceea ce privește vacanțele, înainte de ele să putem asigura drumul spre școală al copiilor care încă merg pe jos kilometri întregi și a căror singură vacanță este cea din imaginație, cea în care ajung doar cu ajutorul cărților de povești. Nu mai vorbesc de toaleta din curte, frigul din clasă și nepăsarea sistemului față de educația lor. Totul este trist și inegal, iar asta nu este demn pentru poporul nostru. Noi, românii, suntem mai buni de atât, suntem mai empatici, suntem mai inteligenți decât vrea sistemul să credem. E nevoie și e creștinește să fim unii pentru alții, gândindu-ne la toți, nu doar la noi”, a mai spus Călin Georgescu.
Călin Georgescu acuză actualul sistem politic și administrativ că folosește instrumente de control pentru a reduce la tăcere vocile incomode. El vorbește despre cenzură, abuzuri și manipulare mediatică.
„Stăpânii sunt speriați acum pentru că sclavii își cer libertatea. De mai bine de 8 luni, pleava cere drepturi, cere normalitate, cere respect. Și atunci, ce face sistemul viclean? Fiecare cerință de normalitate este înăbușită prin cenzură, prin abuzuri, prin manipulare, prin falsuri, dezinformare, amenințare, intimidare, iar uneori și prin forță. Cei care nu sunt de acord cu sistemul sunt numiți extremiști și pleava societății. Extremiștii nu vorbesc despre pace, despre iubire și despre Dumnezeu, așa că întrebarea pertinentă este: cine și ce sunteți voi, cei care ne numiți așa? Pentru că pare că, de fiecare dată când pronunțăm aceste cuvinte – pace, iubire, Dumnezeu –, asistăm la exorcizarea voastră”, a afirmat el.
Călin Georgescu evocă o luptă simbolică între bine și rău, prezentând opoziția la sistem drept o formă legitimă de rezistență.
Nu în ultimul rând, le-a transmis susținătorilor că trăim o perioadă de încercare a credinței, în care doar cei drepți și puternici precum stejarul pot rezista. El a subliniat că pământul, și nu oamenii, este singurul vrednic de slujit, îndemnând la unitate, demnitate și respectarea rădăcinilor neamului.
„Nu oamenii trebuie slujiți, ci pământul nostru sfânt. Să dovedim în zilele care vin că suntem puternici, uniți și că suntem stăpânii propriului nostru destin. Nu ne vom pierde sufletele, nu ne vom pierde țara, ne știm rădăcinile, ne cunoaștem puterea, suntem urmașii celor demni care au luptat în fața nedreptăților, suntem urmașii celor credincioși care au biruit, chiar dacă lupta nu a fost nici ușoară și nici dreaptă. Înțelept este ca noi să fim drepți și să fim statornici. Adevărul a fost dintotdeauna viu și el a înviat poporul nostru”, a încheiat Călin Georgescu mesajul transmis pe rețelele sociale.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook