Puțin cunoscut pe scena politicii din România, deși numele său a fost vehiculat ca premier tehnocrat de mai multe ori, Călin Georgescu este surpriza alegerilor prezidențiale. A trăit o perioadă lungă în Austria și a revenit în România în ianuarie 2021.
În anul 1991 a devenit consilier al ministrului Mediului, în cabinetul condus de către Theodor Stolojan
Călin Georgescu s-a născut pe 26 martie 1962 la București și este absolvent al Universității de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București, în specialitatea Îmbunătățiri Funciare, se artă în biografia lui publică.
Ulterior, acesta a devenit doctor în Pedologie la aceeași universitate și a absolvit programul postuniversitar „Securitate și apărare națională – geopolitică și geostrategie”, al Colegiului Național de Apărare „Carol I”.
Și-a început cariera profesională în specialitatea absolvită, iar în anul 1991 a devenit consilier al ministrului Mediului Marcian Bleahu, în cabinetul condus de către premierul Theodor Stolojan. Între anii 1997-1998, în același minister, Călin Georgescu a ocupat funcția de secretar general. Între 2000-2011 a fost director executiv al Centrului Național pentru Dezvoltare Durabilă.
Călin Georgescu a lucrat doi ani la ONU
De asemenea, Georgescu a fost coordonatorul echipelor care au elaborat variantele din 1999 și 2008 ale Strategiei Naționale de Dezvoltare Durabilă. Timp de aproape doi ani, a lucrat în sistemul ONU, în cadrul Programului Națiunilor Unite pentru Dezvoltare, Programul Națiunilor Unite pentru Mediu și raportor special al ONU pentru deșeurile toxice și periculoase din cadrul Biroului Înaltului Comisar pentru Drepturile Omului.
Călin Georgescu a fost și președinte al Centrului European de Sprijin din Winterthur (Elveția) al Clubului de la Roma, timp de doi ani.
Pe lângă cariera sa, Călin Georgescu s-a remarcat prin declarațiile prolegionare,[9] proruse, de minimalizare a coronavirusului sau cele antisistem, consemnează Wikipedia. Pentru promovarea cultului persoanelor vinovate de genocid, i s-a deschis un dosar penal în anul 2022.
Ciudățenia studiilor lui Călin Georgescu din vremea lui Ceaușescu
Tot în notele biografice ale candidatului la prezidențiale se consemnează libertatea totală de a-și face studiile în anii 80 în Marea Britanie și SUA. Wikipedia consemnează:
Călin Georgescu a absolvit Institutul Agronomic „Nicolae Bălcescu” din București în anul 1986 și a obținut în 1999 titlul de doctor în pedologie din partea aceleiași instituții, redenumită în 1995 Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară. După absolvirea facultății în 1986, a dobândit experiență suplimentară prin misiuni în Regatul Unit și Statele Unite ale Americii, chiar dacă nici el, nici tatăl său nu au fost membri ai Partidului Comunist Român.
După prăbușirea comunismului în Europa de Est, în perioada 1993–1994, Georgescu a fost bursier al Guvernului Marii Britanii, absolvind cursul „Politici de mediu, strategii de dezvoltare și management pentru Parcuri Naționale”.
Cum se menține în formă Călin Georgescu
Într-un interviu pentru Evz, Călin Georgescu povestea și cum s-a menținut în formă în perioada în care a trăit în Austria.
„După repriza consistentă de alergare, urmează, în funcție de programul de lucru, scăldatul în apă rece, în lacurile înghețate din regiunea Niederöstreich sau Steiermark, din Austria”, a spus acesta.
Interesant este că înainte de a intra în apă, îmbrăcat doar în șort de baie, Georgescu nu făcea nici un antrenament special, nici măcar de încălzire.
Are centura neagră la judo
Potrivit wikipedia.ro, în tinerețe, Călin Georgescu a practicat judo de performanță și are centura neagră, iar în anul 1979 a obținut titlul de vicecampion național și balcanic la juniori. O altă centură neagră a obținut-o în anul 1995 la karate Shotokan, sport pe care se spune că îl practică și în prezent și a fost și alergător de performanță pe o distanță de 10.000 de metri.
Călin Georgescu are o soție „cu 20 de ani de experiență personală directă în domeniul sănătății naturale”
Candidatul independent, care se declară suveranist, are un copil din căsătoria cu cea de-a doua soție, Cristela Georgescu.
Pe site-ul personal, Cristela Georgescu se descrie ca fiind „autor și educator naturopat, cu 20 de ani de experiență personală directă în domeniul sănătății naturale cu ajutorul nutriției integrative, apifitoterapiei, gemoterapiei, detoxificării regenerative, iridologiei clinice, biorezonanței și al tehnicilor de eliberare emoțională.”
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook
- Rezultate parțiale BEC, la 99,55%. Georgescu, pe primul loc. Lasconi și Ciolacu, pe muchie de cuțit
- Patru zodii protejate de divinitate în 2025. Vor avea succes pe toate planurile
- Dana Budeanu, despre ‘surpriza Călin Georgescu’: Oricine poate să ajungă exclusiv de pe Social Media
- Pensionarii ghinioniști! Cine nu primește niciun ban în plus la indexarea din ianuarie
- Cristian Cioacă nu mai scapă. Decizia luată după moartea Elodiei Ghinescu
- Asia Express, Proba care a făcut pe Anca Țurcașiu să țipe de frică:„Să mor eu dacă pot să facă asta! Nu pot...
- Scrisoare misterioasă din Primul Război Mondial descoperită în Belgia. Soarta unui soldat dispărut pe front
- Ultima apariție a Ronei Hartner. Își pregătise deja locul de veci
- De ce boală secretă suferea Gabriel Cotabiță! Acum s-a aflat de ce transpira excesiv. Artistul a murit la 6...
- Prăjitura Albă ca Zăpada - Rețetă tradițională și delicioasă pentru foi Albă ca Zăpada perfecte
- Gabriel Cotabiță a murit. Cântărețul avea 69 de ani