Simona Ionescu / Redactor Șef

Camilla a lui Charles, gest bizar la adresa lui Brigitte Macron. Prima doamnă a Franței a întârziat 20 de minute

Camilla a lui Charles, gest bizar la adresa lui Brigitte Macron. Prima doamnă a Franței a întârziat 20 de minute
Cu ocazia unei vizite oficiale de stat, Camilla a lui Charles a avut un gest bizar la adresa primei doamne a Franței, Brigitte Macron. Atitudinea ar putea fi explicată în direcția în care regina Camilla își ia rolul cât se poate de în serios, însă momentul a stârnit discuții.

Camilla a lui Charles a avut un gest bizar la adresa lui Brigitte Macron, prima doamnă a Franței. Totul s-a petrecut cu ocazia vizitei oficiale a cuplului regal în Franța. Atât Camilla și Charles, cât și Brigitte și Emmanuel Macron au fost în Normandia, acolo unde au sărbătorit a 80-a aniversare a Zilei Z, Ziua Debarcării în Normandia și începutul evenimentelor care au dus la victoria Aliată pe Frontul de Vest în cel de-Al Doilea Război Mondial.

La ceremonia de comemorare a Zilei Z, cuplul Prezidențial francez a întârziat 20 de minute, făcându-i pe Charles și Camilla să aștepte. Regele Charles și regina Camilla nu au comentat comportamentul lui Macron, care era însoțit de soția sa, Brigitte Macron, dar presa franceză a observat ce s-a întâmplat și a relatat pe larg: „În timp ce regele și regina Angliei erau deja instalați, Emmanuel Macron și soția sa au sosit cu douăzeci de minute întârziere la ceremonia franco-britanică, ceea ce i-a șocat pe englezi”, a scris presa franceză. 

Camilla s-a ferit când Brigitte a vrut să o ia de mână 

Când în sfârșit a început ceremonia, Camilla și Brigitte, ambele îmbrăcate în alb, au depus coroane de flori la Memorialul Britanic din Normandia de la Ver-sur-Mer. După ce au așezat florile, au făcut un pas înapoi pentru un moment de reflecție, iar Prima Doamnă a întins mâna către Regină, dar Camilla părea oarecum reticentă să-și ofere mâna acoperită de mănușa albă și s-a dat ușor în spate, așa cum se vede pe video-ul ajuns pe internet. 

După ce a părut să strângă ușor mâna Camillei, Brigitte a lăsat-o în pace și cele două au stat una lângă cealaltă în fața memorialului. Deși gestul ei a fost, fără îndoială, bine intenționat, a deveni prea tactil cu membrii familiei regale este întotdeauna o problemă delicată.

Regula nescrisă interzice contactul cu capetele încoronate

Conform site-ului web al familiei regale, nu există „coduri obligatorii de comportament și conduită” când întâlnești regina sau un membru al familiei regale, dar există o regulă nescrisă conform căreia nu ar trebui să depășești o strângere de mână, iar aceea numai când este inițiată de monarh sau membrul familiei regale. 

În public, regina Elisabeta păstra distanța față de toată lumea, inclusiv față de nepoți

În timp ce membrii mai tineri ai familiei regale, cum ar fi Prințul William și Prințesa de Wales, sunt cunoscuți pentru atitudinea lor mai relaxată și pentru că oferă chiar și îmbrățișări, generația mai în vârstă urmează exemplul regretatei regine Elisabeta, care nu era tactilă cu membrii publicului.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre