Simona Ionescu / Redactor Șef

Când și cum a prevăzut pandemia astrologul Minerva

Când și cum a prevăzut pandemia astrologul Minerva
Începând cu 1 februarie, pe site-ul Rețete și Vedete veți citi Horoscopul celebrei specialiste în astrologie Minerva. Suntem siguri că previziunile ei vor fi apreciate de cititorii acestui site.

Ca un salut din partea autoarei Horoscopului adresat cititorilor, publicăm textul semnat de domnia sa.

Minerva: „Se împrumută fără jenă din ceea ce scriu fără măcar să citeze sursa”

Din ce în ce mai multă lume este interesată de astrologie. Într-adevăr este un domniu vast și fascinant.

Fiecare astrolog are modul propriu de interpretare. Astrologia este un continuum Trecut – Prezent – Viitor pentru că ne permite să facem cercetare în Trecut pentru a putea face previziuni în Viitor.

Am descoperit această latură a astrologiei și îmi place foarte mult ce fac. Pe de altă parte, oamenii trebuie să înțeleagă că munca astrologului este una de creație și de interpretare și se valorizează prin ceea ce expune. Adică serviciile se plătesc. Încă oamenii nu s-au obișnuit cu acest lucru, dar vor trebui să o facă.

Recunosc că mai există și momente când se împrumută fără jenă din ceea ce scriu fără măcar să citeze sursa, asumându-și-le ca și cum ar fi ale lor.

La început nu mă supăra, îmi spuneam că dacă sunt atât de interesați înseamnă că vor să învețe astrologie. Dar îmi dau seama că nu este așa.

Din păcate furtul intelectual la noi nu se discută. Fiecare face ce vrea. Să știți că nu este chiar așa, chiar dacă eu nu sunt omul care să facă poliție pe Internet.

Când și cum a prevăzut pandemia astrologul Minerva

Ba am avut chiar și binevoitori care au scris în Australia unor astrologi că am copiat cuvânt cu cuvânt un material de-al lor. La prima vedere așa părea, doar că ceea ce am publicat eu era un citat din Mircea Eliade.

Australienii, soț și soție au făcut același lucru fără a spune sursa. Acum vă întreb pe dvs.: cine a copiat, eu care am dat citatul și am amintit sursa, sau ei care au scris materialul de parcă era propria creație?

Le-am trimis o copie după pagina din Istoria Religiilor și a ideilor religioase de Mircea Eliade, din care ne-am inspirat. Asta e…

Bunăoară povestea cu pandemia, cine are meritul de a fi vorbit primul despre ea.

Nu știu ce au făcut ceilalți, dar eu pot dovedi că prima oară când am vorbit despre o pandemie, a fost în 2009 când caracterizam întâlnirea dintre Jupiter și Neptun în 2010 în volumul „2010 – La răscrucea marilor schimbări”, ed. Kulusys, Bucureşti, 2009. Apoi în analiza perioadei 25 mai – 20 iunie 2010 (materialul îl găsiți în blogul Astrologiecuminerva.blogspot.com) la data repectivă.

Minerva: „Neptun stăpânește virușii”

Iată ce spuneam: Jupiter şi Neptun se întâlnesc şi ei pentru prima oară anul acesta (o vor mai face de două ori), pe 27 mai.

Ce poate rezulta din întâlnirea dintre un vizionar cum este Jupiter şi un imaginatv cum este Neptun? Poate peste toate problemele care frământă România să se lase un văl de romantism, puteţi simţi brusc nevoia de a asculta muzică, de a vizita o expoziţie de pictură şi chiar să pictaţi sau poate să mergeţi la un film, la teatru…

Dar atenţie, conjuncţia lui Jupiter cu Neptun mai poate aduce iluzie, confuzie şi deziluzie, boli, chiar o pandemie într-un viitor mai mult sau mai puțin apropiat. Jupiter înseamnă prea multul, pe când Neptun stăpânește virușii. Deci luaţi lucrurile cum sunt, nu vă lăsaţi amăgiţi.

În 2016 într-o emisiune de sănătate de la TVR2 am vorbit despre Neptun și am spus că este posibilă o epidemie mondială, o pandemie (am întărit). Colegii mei mai tineri m-au luat în tărăbacă. Au spus că nu știu că pandemie este totuna cu epidemia mondială, adică nu știu limba română.

Din nefericire dragii de ei, nu doar că au scos din context formularea, dar au demonstrat că nu au auzit de substantivul de întărire…Dar așa e când faci școala pe repede înainte.

În Previziuni 2018, scoase la editura Costea Media, editură cu care lucrez de 7 ani, și scrise în 2017, spun că trigonul dintre Neptun tranzit și Neptun natal din tema României poate sugera și o pandemie pe fondul unei eclipse inelare de Soare.

Deci, cam asta e!

Una peste alta însă, am bucuria să vă aduc la cunoștință că, începând cu 1 februarie, ne vom vedea, în fiecare zi, pe site-ul Retetesivedete.ro.

Aceeași, Minerva

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre