Simona Ionescu / Redactor Șef

Cântăreața Nico, ținta hackerilor. Au recurs la șantaj după ce i-au furat date sensibile

Cântăreața Nico, ținta hackerilor. Au recurs la șantaj după ce i-au furat date sensibile
Artista Nico, pe numele ei real Nicoleta Matei, a dezvăluit pe TikTok cum a ajuns ținta hackerilor. Cântăreața a povestit întreaga întâmplare și a oferit detalii despre suma care i-a fost cerută pentru a-și recupera contul de Instagram.

Cântăreața Nico a vorbit pe TikTok despre o întâmplare nefericită, petrecută în urmă cu 1 an. Artista a fost ținta hackerilor și și-a pierdut contul de Instagram, care avea peste 100 de mii de urmăritori. 

Aceasta este o tactică folosită de mulți hackeri să fure conturile de Instagram sau Facebook ale utilizatorilor, apoi să ceară bani proprietarului pentru a-l recupera. Metoda nu este nouă și nici singura, căci hackerii care nu cer bani utilizează conturile furate pentru a împrăștia pe internet diverse mesaje. 

Hackerii i-au cerut 500 de euro pentru a-i returna contul lui Nico 

Nico a povestit ce s-a întâmplat în urmă cu 1 an:  „Dragii mei, vreau să vă povestesc ceva. Acum 1 an de zile am primit un mesaj. Eu habar n-aveam că mi-a fost furat Instagram-ul. Am primit un mesaj, vezi că nu-ți cer foarte mult, îți cer o sumă modică – de 500 euro era vorba – ca să-ți iei înapoi Instagramul. Zic opaa, cum adică să-mi iau înapoi Instagram-ul? Ma uit in Instagram, Instagram-ul nema, la revedere. 

 

@nicomatei O întâmplare reală, aveți grijă în cine vă încredeți pe internet dragii mei. 🤗 Vă pup 💋 #nicomatei #real #internet #darkweb #instagram #contfurat #fakenews #fy #nusepoateasaceva #invatamdingreseli #😅 ♬ sunet original – Nico Matei

L-am întrebat pe al meu, pe fiică-mea, mami cum să fac că uite, acum ăsta mi-a intrat pe Whatsapp, de unde o avea numărul meu de telefon? Bineînțeles că l-am blocat după, îți dai seama. Mi-a fost și frică, poate îmi intră pe conturi, poate îmi intră pe… Mi-a fost teamă, îți dai seama!”

Contul cântăreței nu a mai fost recuperat

Cântăreața a explicat că acesta este motivul pentru care contul ei are acum atât de puțini urmăritori, aproape 6000, căci a trebuit să îl refacă de la 0: „Și bărbată-miu și Andra au zis: mami, tu în momentul în care îi dai banii ăștia, ce garanție ai că într-adevăr îți dă înapoi Instagram-ul? Poate vine și-ți mai cere. Și normal că am rămas așa, fără Instagram. Mi-am făcut un alt profil normal. De vă spun asta? 

Nico nu și-a mai recuperat contul niciodată.
Sursa foto: Facebook

Mă tot întreba lumea de ce am foarte puțini urmăritori. Pentru că de la 100 de mii de urmăritori câți aveam eu, n-ai cum să-i faci, normal. Sper din suflet ca și voi să aveți grijă, să nu pățiți ce am pățit eu. Se mai întâmplă, mai sunt și oameni răi”, a încheiat artista, care lucrează de ceva timp ca solist vocal la teatrul Toma Caragiu din Ploiești. 

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre