Simona Ionescu / Redactor Șef

Cântărețul Psy, interogat de poliție în plin scandal cu vedete, moguli și polițiști. Ce spune interpretul celebrei piese „Gangnam Style”

Cântărețul Psy, interogat de poliție în plin scandal cu vedete, moguli și polițiști. Ce spune interpretul celebrei piese „Gangnam Style”
A fost omul care a făcut întreaga lume să facă pași ciudați și să imite cowboy pe ringurile de dans cu piesa sa Gangnam Style. Cântărețul coreean Psy, are acum probleme cu poliția.

Melodia „Gangnam Style” a cântărețului Psy, a fost prima piesă care a atins un miliard de vizualizări pe youtube, luând cu asalt toate cluburile lumii. Artistul a fost acum luat la întrebări de poliția  sud-coreeană pe fondul unui scandal care a lovit scena K-pop în plină expansiune din țară, cu moguli și vedete, mită, evaziune fiscală și infracțiuni sexuale.

Psy a fost interogat de poliție

Industria muzicală în plină expansiune din Coreea de Sud a fost lovită de un scandal în care o rețea extinsă de vedete K-pop, moguli și chiar polițiști au fost implicați în luare de mită, evaziune fiscală și infracțiuni sexuale. În ancheta în curs de desfășurare este implicat și statul Psy, care ar fi fost interogat de poliție.

Psy, prieten cu Yang Hyun-suk, fondatorul gigantului K-pop YG Entertainment

La 27 mai, emisiunea de știri de investigație Straight a rețelei sud-coreene MBC a dezvăluit povestea despre Yang Hyun-suk, fondatorul gigantului K-pop YG Entertainment, care ar fi procurat servicii de prostituție pentru investitori străini la un dineu în iulie 2014.

Psy a fost reprezentat anterior de YG Entertainment timp de opt ani, inclusiv perioada în care a avut mult succes la nivel mondial cu „Gangnam Style”, până în mai 2018. Se știe că a rămas prieten apropiat cu Yang, cu care a participat la cina în cauză.

Ce legătură este între un fugar căutat în Malaezia și Leonardo di Caprio

Psy a negat că ar fi fost la curent cu orice activitate ilegală care a avut loc în timpul evenimentului, la care au participat investitori din Asia de Sud-Est, inclusiv omul de afaceri malaezian căzut în dizgrație Jho Low. Low, un fugar căutat în Malaezia, Singapore și SUA, este cunoscut și pentru organizarea de petreceri somptuoase la care au participat persoane precum Leonardo DiCaprio, Paris Hilton – și Psy.

La scurt timp după difuzarea emisiunii, Psy a postat pe Instagram că „Jho Low este într-adevăr prietenul meu”.

El a continuat să spună că „Jho Low a fost destul de activ în sectorul showbiz-ului de la Hollywood în perioada în care l-am cunoscut”, referindu-se la perioada în care a devenit celebru la nivel internațional cu mega-hitul de pe YouTube „Gangnam Style”. Și că l-a prezentat pe omul de afaceri lui Yang. Cu toate acestea, cântărețul a declarat că el și Yang au plecat devreme după cină și băuturi.

Autoritățile locale au declarat că fac investigații amănunțite, dar „încă nu au găsit nicio dovadă substanțială”

Între timp, Yang a fost interogat de poliție timp de peste nouă ore de miercuri până joi. Acesta a negat toate acuzațiile de intermediere a prostituției, evaziune fiscală și mușamalizare a unui scandal legat de droguri.

La 14 iunie, Yang a anunțat că a decis să demisioneze din funcția de CEO al YG pentru a evita ca acuzațiile să afecteze și mai mult artiștii firmei. Și alți foști artiști YG au fost sub tir în scandalul în curs. E vorba de B.I., fostul rapper al trupei iKON, acuzat că a încercat să cumpere droguri.

În timp ce fostul membru Big Bang Seungri a părăsit showbiz-ul din cauza acuzațiilor de mită sexuală și a altor infracțiuni legate de un club high-end numit Burning Sun.  Președintele sud-coreean Moon Jae-in a solicitat o anchetă amănunțită, iar autoritățile fiscale au lansat de atunci percheziții în peste două duzini de cluburi și baruri.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre