Simona Ionescu / Redactor Șef

Căprioara Bambi a împlinit 78 de ani. Are încasări de peste 267 de milioane de dolari

Căprioara Bambi a împlinit 78 de ani. Are încasări de peste 267 de milioane de dolari
Căprioara Bambi din desenele animate Walt Disney a împlinit 78 de ani. Filmul de animație are și azi succes la cei mici. De la premieră, până acum, au fost încasări de peste 267 de milioane de dolari și a fost nominalizat la două premii Oscar.

Ce poveste adorabilă și emoționantă! Bambi, o căprioară drăgălașă, este cunoscută și îndrăgită peste tot în lume. Filmul de desene animate a avut premiera pe 17 august 1942 și  fost al cincilea film de animație al celebrului  Walt Disney.

Căprioara Bambi a împlinit 78 de ani

”Bambi” este un film clasic care urmărește aventurile unei căprioare și ale prietenilor ei din pădure, printre care adorabilul iepure Bocănilă (Thumper). Animația este strălucită, iar peripețiile îi captivează pe spectatorii de orice vârstă. Este considerată o capodoperă în domeniu.

O poveste care a încântat generați întregi de fani, copii și adulți. Această minunată aventură este plină de umor, emoție, și prezintă cele mai îndrăgite personaje din toate timpurile: Bambi prințul pădurii, iepurașul Bocănilă, sconsul Floare și înțeleapta Bufniță.

Cu o grafică impresionantă și numeroase nominalizări la premiul Oscar, povestea lui Bambi ni se dezvăluie treptat pe măsură ce tânărul prinț al pădurii învață lecții valoare despre prietenie, dragoste și miracolul vieții.

Walt Disney a decis să facă acest film după ce avusese un succes enorm cu ”Albă ca zăpada și cei șapte pitici” și ”Pinocchio”. Povestea a fost scrisă de un austriac, Felix Salten, iar Walt Diney a făcut nemuritor personajul Bambi.

De la premiera din 1942, până acum filmul a avut încasări de peste 267 de milioane de dolari, de 300 de ori mai mult decât bugetul filmărilor.

Walt Disney, ”părintele” lui Mickey Mouse

Walt Disney a spus că prima sa ambiție a fost să devină regizor de film. A fost să se angajeze la toate studiourile din oraș, dar toate l-au respins.

Din cauza eșecurilor cu filmele artistice, Disney s-a întors în animație. Primul său studio de animație din Hollywood era în garajul unchiului său. Disney a trimis un desen neterminat distribuitorului din New York, Margaret Winkler, care i-a răspuns imediat. A vrut să-l angajeze pe Disney pentru mai multe filme artistice combinate cu animație. Primul mare success l-a avut la 27 de ani începând cu celebrul Mickey Mouse, creat în 1928, cu vocea lui Walt Disney.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre